Vérüket adják a rendőrök – Ismert emberek buzdítanak véradásra

Február 10-én (csütörtök) 14-17 óra között a Dr. Bugyi István Kórház Véradóállomásán rendezik meg a II. Országos Rendőrségi Véradónapot.

Budapest, 2011. január 24. – Legyél különleges, legyél rendszeres véradó! – ezt a jelmondatot tűzte zászlajára négy ismert ember. Lola, Novák Péter, Bombera Krisztina és Kozmann György a társadalmi szerepvállalás egyik legfontosabb és legnemesebb formájára, a véradásra hívja fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat ma induló kampányában.

Kozmann György olimpikon kenus, Lola énekesnő, Novák Péter kultúrmunkás és Bombera Krisztina műsorvezető. Négy ismert ember, négy különböző életút, valami mégis közös bennük. Mindannyian véradók. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat most induló közös televíziós és rádiós kampányának arcai, valamint a narrátor, László Zsolt színművész mindannyian önkéntes alapon vállalták a szereplést, és első szóra jöttek, hogy segítsenek.

„A véradás azontúl, hogy egészségügyi szempontból a társadalmi felelősségvállalásnak az egyik legfontosabb formája, az egyik legszebb formája is ennek. Fontos, hogy aki teheti, fontos ügyek mellé álljon. A véradás az!” – hívta fel a figyelmet Novák Péter.

http://www.youtube.com/watch?v=zmmmtZrHHNY&feature=related

„Sajnos, amit én látok az az, hogy a fiatalok nem igazán adnak vért. A véradás az számunkra csak egy ici pici tűszúrás, de annak az embernek, aki a másik oldalon van, az életét jelentheti. Örülök annak, hogy én jöhettem, remélem, hogy erre is fel tudom hívni a figyelmet.” – mondta Lola, aki reméli minél több fiatal követi a példáját.

„Véradóként amellett, hogy másokon segíthetek, mellette még saját egészségi állapotomról is képet kaphatok.” – hangsúlyozta Kozmann György olimpikon.

„Amerikában tudósítóként azt tapasztaltam, hogy az önkéntesség az emberek számára teljesen természetes, a hétköznapi élet része. Az önkéntes véradás is olyan dolog, amit az emberek nem szoktak elmulasztani. Jó lenne, ha ez itthon sem lenne másképp!” – vélekedik Bombera Krisztina műsorvezető.

A spotok narrátora László Zsolt, a Nemzeti Színház színésze, szintén rendszeresen ad vért.

2011 az önkéntesség európai éve, így külön öröm az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt számára, hogy ismert emberek – akik maguk is véradók – önként vállalták, hogy tehetségüket, elért eredményeiket és sikereiket felhasználva népszerűsítsék a véradást.

A véradás-spotok 2011. január 24. – 2011. február 18. között a nagyobb kereskedelmi és közszolgálati tévé- és rádiócsatornákon lesznek láthatók, hallhatók, amelyek kedvezményesen bocsátották rendelkezésre sugárzási idejüket a kampányhoz.

Legyél különleges, legyél rendszeres véradó!

Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.