Aktualitások horgászoknak – Másodikok lettek

Kedves Horgásztársaim! Gondba vagyok most, hogy írnom kell. Panasznapot nincs szándékomban tartani, ám az események ismeretében lehet, hogy erre kerül sor. A Fegyelmi Bizottságnak sajnos továbbra is, szinte megállás nélkül van dolga.

Az idõjárás és vízállás által meglehetõsen behatárolt horgászati lehetõségek ellenére sok az engedély nélküli horgász, a szabálytalanul horgászó, a halat nem beíró horgásztársunk. Velük szemben sajnos el kell járnia a Fegyelmi Bizottságnak.
A folyók eléggé változó vízállása és vízmozgása meglehetõsen befolyásolja a fogási lehetõségeket. Hol gyorsak, hogy nem lehet megállítani az úszót, hol árad és zavarossá válik, ami megint nem kedvez a fogásnak. Érdekes módon a tavakon nincs horgászmozgás, pedig jó keszegeket is lehet fogni, és néha egy-egy pontyot is el lehet kapni. Megfelelõ etetéssel és finom szerelékkel sikereket lehet elérni. Mindenkit arra buzdítok, hogy próbálkozzanak. Összességében, az általunk nem befolyásolható okok miatt,  az idei horgászév nem a legsikeresebbek közé fog tartozni.
Egy ajánlatról kívánok beszámolni. Ajánlatot kaptunk egy halásztól, hogy megszabadítana bennünket a Gerecz tavon a törpeharcsáktól. Saját kockázatára, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül végezné, akár több száz varsa lerakásával. Errõl még tárgyalásokat kell folytatnunk, hogy a varsák elhelyezése ne zavarja a fõ horgászidényt. Nyilvánvaló, hogy lesz egy bizonyos “szezonon“ kívüli idõszak, amikor nem lesz ajánlatos fenekezõ horgászattal próbálkozni. A vezetõség gondos elõkészítés után fogja csak megkötni a megállapodást.
Az idõ rohan, az utolsó negyedévbe lépünk hamarosan, majd az év lezárása után a tisztújító közgyûlésre kerül sor, várhatóan január elsõ vasárnapján. Kérem, segítsék a Jelölõ Bizottság munkáját, tegyenek ajánlásokat az egyesület tisztségviselõire. Az alapszabály értelmében a közgyûlésig van lehetõség javaslat tételre, a közgyûlésen már erre lehetõség nincs. Ezért kérek mindenkit, hogy ha van javaslata, azt tegye meg.
Szeptember 11-én került megrendezésre a megyei tisztségviselõi horgászverseny a csongrádi új versenypályán, ahol elnök kategóriában és csapatban is a második helyet szereztük meg. Azt hiszem, nem szégyenkezhetünk. Elõzetesen tájékoztatom a tagságot, hogy a Király Kupa horgászversenyre szeptember 26-án kerül sor a Tiszán, ahol két fõs csónakos csapatok versengenek egymással a minél jobb eredmény elérése érdekében.
Befejezésül a szlogen: a halnak a vízben van a helye, csak annyit vigyél el amennyire feltétlenül szükséged van. Ne éljük fel a jövõnket.
Füsti-M. Lajos elnök

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.