“Lélegeztető gépen” a Kinizsi foci

A Nemzeti Sportvárosban nagyon súlyos, életveszélyes állapotban van a Szentesi Kinizsi labdarúgó csapata. Hogy mi történt a megyei elsõ osztályban játszó(tt) fiúkkal? Az illetékes, Garai Szabó Imre, a Szentesi Kinizsi SZITE elnöke nyilatkozott lapunknak.

– Nagyon sajnálom, és önkritikusan elismerem, hogy ez a csapat a megyei elsõ osztály színvonalát már nem üti meg. Hogy miért szerepelünk gyengén, meg lehet érteni, hiszen a felnõtt csapatban a jelenlegi ifi csapat játékosai játszanak hetven-nyolcvan százalékban. Az ifi csapatban viszont a serdülõk rúgják a bõrt – magyarázta.
– Nyilvánvaló, hogy ezek a srácok se rutinnal, se fizikálisan, se taktikailag nem rendelkeznek azokkal a lehetõségekkel, tudással, ami elvárható lenne egy megye egyben játszó csapattól.
– Két évvel ezelõtt a megyei másod osztályban bajnokságot nyert a Szentesi Kinizsi. Hova lettek azok a játékosok, akik hozták a formájukat?
– Akkor még túlnyomó részt 18-19 éves korosztályú játékosokból állt a csapatunk. Ezek a fiúk mára értek volna be arra, hogy a megye egyben stabil szerepet töltsenek be. Öt játékosunk átment Csongrádra, szinte a teljes védelmünk  az ifi kapussal együtt. Mindszenten szintén öt játékos játszik a csatár sorból, és középpályásunk. Nagyon elszomorító érzés volt, amikor a Pusztai László Sporttelepen a mindszentieket fogadtuk, és a kapott tizenegy gólból tizet három volt szentesi játékos rúgott a hálónkba. De van játékosunk a Fábiánsebestyén és a Szeged csapatában is. Egy éven belül négy kapusunk szintén itt hagyott bennünket.
Arról, hogyan lehet ebbõl a helyzetbõl talpra állni, Garai Szabó Imre így vélekedett:
– Nagyon sokan kiabálnak ránk kígyót-békát. Rám is, mint egyesületi vezetõre, a szakosztályvezetésre, edzõkre, hogy nem foglalkozunk eleget a Kinizsivel. Sok igazság van abban, amit mondanak. Annyit azonban meg lehet jegyezni, hogy anyagi helyzetünk nem rózsás. 1.2 millió forintot kell beosztanunk. A játékosoknak nem tudunk fizetni.
– Nagy szívfájdalmam, hogy egyedül nekünk kell létesítmény használati díjat fizetnünk, mivel felnõtt csapatunk van. Most emiatt is megy a huzavona. Ha nem tudunk megegyezni, akkor inkább megszûntetjük a felnõtt csapatot és neveljük az utánpótlást, mert az utánpótlás nevelés száz százalékos teremhasználati díj támogatást von maga után.
– Hallani azt is, hogy azért mentek el a játékosok, mert a csapatban nem volt megfelelõ a légkör…
– Közben itthon együtt szórakoznak, jól érzik magukat. Itt, a városban dolgoznak. Látom õket egy-egy teremlabdarúgó tornán is. A hangulatról õk maguk gondoskodhatnak. Egyébként a srácok átjárnak különbözõ helyekre futballozni. Nem hiszem, hogy az a plusz pénz, amiért átjárnak, annyira megérné. Minden féleképpen azt szeretnénk, hogy ha visszajönnének. Ha itt játszanának, most nekünk volna a gondunk, hogyan vállaljuk a magasabb osztályban a szereplést.
Garai Szabó Imre hozzátette: változás lehet a megye elsõ osztályban,  nem lesz kiesõ. Meghatározó lehet, hogy a listavezetõ Csongrád vállalja-e a magasabb osztályban az indulást.
Dömsödi Mihály

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.