Orvosi műszerek a gyermekosztálynak

A szentesi Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztálya EKG-s és 24 órás vérnyomásmérő készülékre nyert támogatást az „Egy szív a gyermekekért” Alapítvány pályázatán, 690 ezer forintos összértékben. A osztályon évente ezernél több fekvő és tízezernél több járóbeteget látnak el, a csecsemőosztályon pedig 800 kisgyermek fekszik. A készülékeket évente mintegy 1500 esetben alkalmazzák.

 

Az „Egy szív a gyermekekért” Alapítványt a Skála-Coop Rt. hozta létre 1991-ben, az alapítvány kuratóriuma évente meghatározott összegben műszer vásárlására pályázatot ír ki a gyermek-egészségügyi intézmények számára. A szentesi kórház gyermekosztályán az új 24 órás vérnyomásmérőt a járóbeteg-ellátásban használják. A készüléket előjegyzés alapján vehetik igénybe a páciensek.

A másik beszerezett orvosi műszer, egy EKG készülék a szívritmuszavar, illetve az oxigénhiányos jelek kimutatásában jelent segítséget. EKG-s vizsgálatot végeznek a görcsös állapotban, magas vérnyomással vagy eszméletvesztéssel bekerülő gyerekbetegeknél, – közölte a kórház sajtószolgálata.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.