Bemutatkozunk: Rewox Hungária Kft. – Szentesre települnek

A REWOX Hungária Kft. 1992 óta foglalkozik a magas lebegõanyag tartalmú, olajszármazékokkal és zsírokkal szennyezett, emulziókat tartalmazó technológiai vizek kezelésével, flotációs tisztításával, közmûvek mûtárgyak és szennyvízkezelési technológiák tervezésével, kivitelezésével, üzemeltetésével és karbantartásával.

A cégünk szabadalmát képezõ REWOX PBE típusú mechanikai iszap és lebegõanyag leválasztási technológia birtokában, vízügyi és környezetvédelmi szakértõi jogosultságokkal rendelkezõ  mérnökeink, kutatóink, magas színvonalon képesek megoldani a gazdálkodó szervezeteknél felmerülõ különféle tervezési, építési és üzemeltetési feladatokat, problémákat.
Több éves fejlesztési munkánkat követõen megtervezésre és engedélyeztetésre került egy  egyedi komplex, innovatív technológia, melynek kivitelezésére az elõkészítési fázist követõen 2009. áprilisában benyújtottuk a “A REWOX Hungária Kft. veszélyes hulladék kezelési üzletágának komplex fejlesztése” címû pályázatunkat, melyet a Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága K-2009-GOP-2.1.1-09/B.-0150877 iktatószámú döntésében 107.674.981 Ft értékben támogatásra érdemesnek ítélt. A támogatási összeg az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, valamint az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretibõl kerül kifizetésre.
A hatályos jogszabályok értelmében az üzemanyagtöltõ állomásokon és egyéb telephelyeken üzemelõ szennyvízkezelõ rendszerekben kiülepedõ veszélyes hulladékokat a berendezésekbõl ki kell termelni, a kitermelt hulladékokat a megfelelõ engedélyekkel rendelkezõ ártalmatlanító telephelyre kell szállítani és ártalmatlanítani. A jelenleg üzemelõ telepeknél komoly problémát jelent a hulladékok magas víztartalma, és az ártalmatlanítási eljárásból származó biológiailag szennyezett víz kezelése, elhelyezése.
A szentesi veszélyes hulladék kezelõ telep választ ad a problémákra, hiszen az általunk kifejlesztett technológiával úgy tudjuk kezelni ezeket az olajos iszapokat és olajos technológiai szennyvizeket, hogy a teleprõl kikerülõ anyagok (víz, olaj és iszap) értékesek és hasznosíthatóak!
A tisztított víz hasznosítására az üzemanyagtöltõ állomásokon és egyéb telephelyeken mûködõ környezetvédelmi berendezések üzemi vízszintjeinek beállításánál, valamint a technológiai csatornarendszerek tisztítási munkáinál kerül sor. Jelenleg ezen munkák elvégzéséhez a telephelyek hálózati vizét használják, ez felesleges terhelést jelent a közcsatorna üzemeltetõjének és környezetünknek egyaránt (ivóvíz pazarlás és nagy mennyiségû tisztítandó szennyvíz), valamint komoly anyagi terhet jelent a megrendelõknek is. A teleprõl kikerülõ tisztított víz hasznosításával ez a környezetterhelés megszûnik és az anyagi terhek is csökkennek.
A szeparált olaj az olajfinomítók számára értékesíthetõ, megfelelõ finomítást és kezelést követõen újrahasznosítható.

A víztelenített iszap komposztálótelepekre kerül, ahol az ártalmatlanítást követõen takaróföldként a kommunális hulladéklerakóknál, talajjavítóként a mezõgazdasági területeken, töltõanyagként területfeltöltéseknél válik értékesíthetõvé.                (x)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.