Bevetésre indult a zászlóalj

Véget ért a nyári szezon a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Zászlóaljnál. Kezdetét vette a személyi állomány, és a technikai eszközök átcsoportosítása a budapesti augusztus 20-i rendezvények biztosítására, majd onnan tovább Ercsibe, a Magyar Honvédség Bevetési Irány 2009 gyakorlatára, melyben jelentõs feladat hárul a Mûszaki Zászlóaljra.

Már hagyományosan, a szentesi katonák végzik a budapesti augusztus 20-i RED BULL AIR RACE (repülõ világbajnokság) technikai biztosítását a parlament elõtti Duna szakaszon. A feladat végrehajtásának elsõ ütemében a személyi állomány és a technikai eszközök vasúti szállítása kezdõdött meg augusztus 06-án.
A honvédségi jármûvek sora lepte el elõzõ nap a szentesi vasútállomás rakodó területét. A vasúti szerelvényekre a jól felkészített állomány gyorsan, és folyamatosan állította fel a technikai eszközöket. Nagy figyelmet szenteltek a munka- és balesetvédelmi szabályok betartására, a jármûvek biztonságos rögzítésére, kötözésére. Egy szerelvény kész, jöhet a következõ. Ez így ment folyamatosan, s a végére három végeláthatatlan kocsisor várta az indulást.
119 fõvel és 112 technikai eszközzel indult bevetésre a zászlóalj a vasúti szerelvények megindulásával Budapest irányába. Majd a Bevetési Irány 2009 gyakorlat végrehajtását követõen, közel két hónap múlva érkeznek vissza állomáshelyükre, Szentesre.

Kép és szöveg:
Juhász László szds

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.