Tizenöt éve a lakosság szolgálatában

Lindákék üvegezõ mûhelyébe lépve mini múzeum tárul az emberek szeme elé. Az üvegezõ mesterség most már apáról fiúra szállt, hiszen Lindák Péter átadta a szakma fortélyait fiának, Zsoltnak, aki közben megszerezte az üvegezõ szakmunkás bizonyítványt.

Lindak_Zsolt_muhelye.jpg– Édesapám tizenöt évvel ezelõtt kezdte el az üvegezés szolgáltatást a városban, majd a környezõ falvakból is lettek megrendelések, – említi Zsolt, a fõvállalkozó.
– Én is már kilenc éve végzem ezt a munkát. Képkeretezéssel kezdtem. Új színfoltot hoztam a vállalkozásba. Szolgáltatásunkhoz tartozik mindenféle gyors és helyszíni üvegezés. Foglalkozunk továbbá hõszigetelt üveg gyártásával is, a munka garanciális. Nálunk sokfajta üvegbõl lehet választani, tükörbõl, katedrál üvegbõl, és sorolhatnám a palettát. Akinek lakásbiztosítása van, az is bizalommal, nyugodtan forduljon hozzánk.
– Nagyon szeretjük gyûjteni a régiségeket, – veszi át a szót Péter. – Amire a legbüszkébb vagyok, ez a fodrász szék. – mutat rá. A negyvenes évekbõl való, hiszen apukám Nagymágocson fodrász volt, így megõríztem az utókor számára a székét.
A kisebb munkákat sokszor megvárják, addig elnézelõdhetnek nálunk. Egy-egy sztori megelevenedik elõttünk, nosztalgiázunk.
Közben Lindák Zsoltot telefonon keresik (63/311-337, 30/9787537). Egy betört kirakat üvegezésére hívják.
– Sürgõs munka esetén, hétvégén is számíthatnak ránk, – mondja búcsúzóul.
Mûhelyüket Szentesen a Rákóczi Ferenc utca 41/a. alatt találják azok, akiknek ilyen szolgáltatásra van szükségük. Naponta 8-17 óráig fogadják ügyfeleiket.
 D. M. (x) (Fotó: dt.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.