Játék a Kondorosi csárdával

A Kondorosi Csárda, és a 15 éves Városi Visszhang közös játéka a második részéhez érkezett. Mielõtt újabb kérdéseket tennénk fel, felhívjuk figyelmüket az alábbiakra:

A felújított étterem, bár a XIX. század hangulatát idézi, a XXI. századnak megfelelõ modern gasztronómiai fogásokkal kápráztatja el az idelátogatókat. A korabeli hagyományokon alapuló ételkülönlegességek gyors és  színvonalas kiszolgálás mellett, élõ cigányzene kíséretében fogyaszthatók el. Szívesen adnak helyet rendezvényeknek, állófogadásoknak. Az étterem minden nap 10-22, szombaton 10-23 óra között fogadja vendégeit. (Igény szerint a nyitva tartás meghosszabbítható.)
Az öregcsárda korhû múzeumként mûködik. Kondoroson a Hõsök utca 23. szám alatt várja vendégeit. Asztalfoglalás a 66/388-910-es telefonon. E-mail: csarda@kondorosiktv.hu
Aktuális kérdéseink, amelyekre ha helyes választ ad, akár ön is meghívást kaphat  két fõre szóló ebéd, vagy vacsora meghívás és múzeumlátogatás erejéig a Kondorosi Csárdába.
A megfejtést nyílt levelezõlapon küldjék el november 5-ig szerkesztõségünk 6600 Szentes, Nagyörvény u. 58. alatti címére.
1. Kik voltak a betyárok?
a. Katonaság vagy börtön elõl szökõ, bujdosni kényszerülõ legények.
b. Forradalmi szellemiségtõl átitatott fiatal lázadó csoportok, akik az uralkodó osztállyal szemben a szegények igazságát védték.
x. Banditák, akik összeütközésbe kerülve a törvénnyel különféle bûncselekmények sorát követték el úgy egyénileg, mint csoportosan.
2. Mi a “csárda” szó jelentése?
a. félszer, állás
b. istálló
x. a dal háza
3. Milyen állatokat õrzött a csikós?
a. marhákat
b. juhokat
x. lovakat
Az elõzõ rejtvény megfejtése: a nóta szövegét Arany János írta. Rózsa Sándort alakító színész Oszter Sándor. A karikás ostor nyelét a csikósok maguk faragták.

Az elsõ játék nyertese: Szabóné Vida Viktória Szentes, Honvéd u. 20. fsz. 2.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.