Iskolák és névadójuk

A Városi Gyermekkönyvtár, a Koszta József Múzeum és a TEAM Számítástechnika immár tizedik alkalommal rendezi meg helytörténeti vetélkedõjét 10-14 éves gyerekek részvételével.

Szentes életében mindig jelentõs szerepük volt az iskoláknak, hiszen a mûködésük meghatározó volt településünk kulturális fejlõdésében. Kezdetben felekezeti vagy állami fenntartású intézmények voltak, így az elnevezésüket is ez határozta meg. Az évek múltával azonban egy-egy jeles személyiség lett a névadó.
Iskolánként két öt fõs csapat jelentkezését várják. A versenyt mindhárom helyszínen rendezik, elõny, ha az egyik tanuló rendelkezik internetes rutinnal.
A jelentkezõ tanulók a felkészülés során keressék fel iskolájuk könyvtárát, a gyermekkönyvtárat és a múzeumot, érdeklõdjenek az intézmény köztiszteletben álló hajdani diákjaitól az iskola történetéhez kapcsolódó adatokról, hagyományokról, szokásokról.
A csapatok jelentkezésüket a timar.ferenc@t-online.hu e-mail címen adhatják le, vagy személyesen a TEAM Számítástechnika Szentes, Tóth József u. 13. sz. irodájában adhatják le április 21-ig. A nevezésnek az iskola nevét, a csapattagok (2 fõ könyvbarát, 2 fõ múzeumbarát, 1 fõ számítógépes) és felkészítõik adatait kell tartalmaznia. További fontos részletek olvashatók a www.szentesinfo.hu/petofi  weboldalon!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.