“Verssel a jó kedvedért!” – Második alkalommal még többen mondtak verset

A Mosolygósabb Régióért Egyesület a Szentesi Gondozási Központ 2. sz. klubjával közösen második alkalommal hirdette meg a „Verssel a jó kedvedért!” vers és prózamondó versenyt a Kiséri Ismeret Napok keretében. A felhívásra ezúttal is a 65 év feletti korosztály nevezhetett.
Ez alkalommal a korábbinál többen, 22-en vállalták, hogy két kategóriában megmutatják, mennyire fontosak számukra a magyar irodalom legszebb alkotásai. Ki-ki a szép olvasás, helyes kiejtés kategóriát választotta, míg mások szavalatukkal okoztak örömet a népes közönségnek, és a dr. Horváth György irodalmi szerkesztő, rendező által vezetett zsűrinek.

A rendezvény fővédnöke, dr. Demeter Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd szavalatával tette könnyebbé a versenyzők számára a várakozás pillanatait.
Dr. Horváth György bevezetőjében az ókori görögök idő fogalmait idézte fel. A kronosz életünk perceinek és történéseinek egymásutánját jelenti, amely sorsunk megváltoztathatatlan, visszafordíthatatlan eseményeinek összessége. A kairosz ennek az ellentéte. Ezzel a szóval fejezték ki az ókori görögök a még formálható időt, azokat a pillanatokat, amelyek gazdagabbá teszik az egyes embert, és örömmel építik, formálják személyiségét, csupa jó élményeket adva a mában. Ez az alkalom – mondta, ilyen kairosz.

A vers vetélkedés szünetében, s míg a zsűri értékelt, alpolgármester úr, s a jelenlévők közül többen, újabb verseket osztottak meg a többiekkel. Majd megszületett a végeredmény a következők szerint:
Különdíjban részesültek: Balogh Sándorné, aki a legidősebb versenyző volt ezen a napon. Dobrai Ferenc, aki saját versét osztottak meg a közönséggel. Mindketten a 2. sz. klub tagjai. Mátyás Gyula (3. sz. klub) és Szabó László (Szentes Városi Nyugdíjas Klub) a kellemes hangjával és kiváló hangsúlyaival, szép kiejtésével győzte meg a zsűrit, melynek tagjai voltak még: Pintér Lászlóné és Szemerédi Endréné ny. pedagógusok.

A Szavalat kategória III. helyezettje lett ebben az évben Butyka Jánosné a 2. sz. klubból. A II. helyen végeztek: Badár László, aki az 1. sz. klubból érkezett, az I. helyen Kovács Ferencné, (képen balról) aki a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szentesi Csoportját képviselte.
Szép kiejtés, szép olvasás kategóriában a III. helyezést érte el Pusztai Györgyné, a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szentesi Csoportjától, II. helyezett lett Márté Mihály a 4. sz. klubból, míg az I. helyezést Vas Gyula Andrásné (képen jobbról) érdemelte ki az 1. sz. klub versenyzőjeként. Gratulálunk mindnyájuknak.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz egyesületi elnök, szervező

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41740 online lapszámunk 4. oldalán.

További képekkel a https://www.facebook.com/visszavar/?fref=ts oldalunkon.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.