Jótékonysági adományaink

A Pálmások Szövetsége, a független várospolitika megvalósítását célul kitûzõ szervezetünk, eredeti nevén a Szövetség Szentes Fele-melkedéséért Egyesület nem csak a szûken vett várospolitizálásra összpontosítja figyelmét. 

Bennünket idõnként a túlzottan racionális megközelítés, az anyagi szférán túli területek, úgymint a mûvészeti, közmûvelõdési, oktatási és szociális tevékenységek és intézmények nem kellõ respektálásának kritikájával illetnek.
Nem tagadjuk, hogy mi valóban kiemelt jelentõséget tulajdonítunk annak, hogy az intézkedések, a döntések az ésszerûség, a rendelkezésre álló anyagi és szellemi erõforrások célirányos hasznosításával történjenek. Kritikusak vagyunk a középszerû, pénzpazarló és rövidtávon gondolkodó megoldásokkal szemben, de nem csak ez jellemez bennünket.
Legalább annyi humánum „szorult belénk”, mint másokba.
Az elmúlt években több, nemes célt szolgáló akciót, rendezvényt segítettünk, támogattunk, és ez rácáfol az elõbb említett kritikákra.
Ebben a cikkben a Pálmások Szövetsége eddigi közcélú és jótékonysági tevékenységét mutatjuk be, röviden.

Mi is támogattuk az Együtt Szentesért Egyesület által felkarolt cél megvalósítását, Koszta József hamvainak hazahozatalát és méltó, végsõ szentesi nyughelyre helyezését. 
A Szentesi Madárfesztivál novemberi megrendezésében tagjaink meghatározó személyes közremûködõk, dr. Dobos András pedig felelõs fõszervezõ volt. Ezen felül anyagi támogatást is adtunk a rendezéshez.
A decemberi szeretet ünnepek is megindították pálmás tagjainkat, hogy mint elõzõ években, most is járuljunk hozzá az ünnep öröméhez.
Tavaly és tavalyelõtt a mások által szervezett jótékonysági akciókba kapcsolódtunk be, mindkétszer alkalmanként összesen 200.000 Ft-tal.
Most úgy döntöttünk, hogy ez alkalommal saját akcióinkat valósítjuk meg. A kiválasztott támogatottak és az átadott ajándékaink a következõk voltak:                                                                                                             
A Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztályának a TV elé kis gyermek ülõkéket, továbbá kiegészítõ egészségügyi eszközöket vásároltunk
Szentes Város Önkormányzata Bölcsõdéjében nagy guruló játék motorokat adtunk át, a gyerekeknek, amiket azonnal nagy örömmel „teszteltek le”.
A Szentes-Csongrád Rotary Clubnak anyagi támogatást adtunk a tehetséges, de nehéz anyagi helyzetû diákok tanulmányai segítésére.
A Hajléktalan Szállóra zöldség-és gyümölcs csomagot vittünk Karácsonyra. A Kertvárosi Óvoda Alapítványának anyagi támogatást adtunk az udvari játékok felújításához.  
A 2008. évi felsorolt támogatásaink együttes öszszege 350.000 Ft volt. 
A 2006 évi megalakulásunk óta adott összes jótékonysági és közcélú adakozásaink ezekkel már mintegy 800.000 Ft-ot tesznek ki. Ezek mind tagjaink személyes adományaiból származtak.
Örülünk, hogy segíthettünk, örömet szerezhettünk. Örömet szerezni másoknak, és ezzel magunknak is, jó érzés. A jövõben is az lesz, de annak jobban örülnénk, ha kevesebb rászoruló lenne.                                                                                                

Horváth István                                                               
önkormányzati képviselõ, a Pálmások Szövetsége elnöke
– fizetett hirdetés –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.