A bőr a lélek tükre

Mire van szüksége a bőrünknek, tesszük fel gyakran a kérdést, ahogy olvasóink is tették, hiszen a szép és ápolt bőr mindenki álma. A bőrünk különösen érzékeny szerv. Azonnal reagál a külső és belső hatásokra.
Külső páncélunk, s aki ismeri a testünk tulajdonságait, az tud olvasni a bőrről, arról, hogy éppen pozitív vagy negatív érzéseket hordozunk-e magunkban, vagy éppen betegségeket.

A bőrünk szemmel látható felvilágosítást nyújt a kedélyállapotunkról, temperamentumunkról, vagy arról, hogyan ápoljuk azt. Fontos, hogy helyesen válasszuk ki a bőrünknek megfelelő krémet és alkalmazzuk azt. A krémek használatánál vigyázzunk, hogy a száraz, zsíros vagy T- zónás bőrnek megfelelő krém kerüljön föl. A helytelen táplálkozás, stressz, dohányzás, külső és belső hatások, nagyban befolyásolják a bőr viselkedését.
Néhány a negatív hatások közül: A dohányzás, a nikotin pl. szűkíti az ereket. A környezetünkben fellelhető méreganyagok, mint kipufogó gázok, ipari termékek, gázok, megtámadják a bőrsejteket és szétroncsolják azokat. A stressz a korai ráncképződés előidézője, vérellátási zavarokat is okozhat.
Pozitív hatásokkal, mint a kiegyensúlyozott táplálkozás, védeni tudjuk a bőrünket a szabadgyökök támadásaitól. Használjunk A, E, C,vitamin készítményeket, illetve fogyasszunk olyan zöldségféléket, amelyek gazdagon tartalmazzák ezeket a vitaminokat. Fontos eleget aludni, hiszen alvásközben regenerálódik a bőr. Ha a hormonháztartásunk rendben van, az is kedvezően hat a bőrünkre.
A hidegben napi szinten több alkalommal is kezeljük a kezünk bőrét, alaposan masszírozzuk addig, amíg a krém fel nem szívódik. Viseljünk meleg kesztyűt.
Olyan esetről is tudok, hogy hideg kéz és láb érzetre panaszkodik valaki. Ajánlatos éjszakára meleg zoknit viselni, és a kezünket is melegen tartani. Azért fontos ez, mert nyugalmi állapotban a kéz és a láb kerül legtávolabb a vérkeringésben.
Minden kedves érdeklődőnek egészségben gazdag, boldog újévet kívánok.
Csordásné Ani
Eü. konzultáns,
természetgyógyász

Megjelent a 2017. január 15. online lapszámunkban.
http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=40969

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.