Szabadfogas – Szentesen is

Szentesi Fideszes képviselők, valamint a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete úgy döntött, hogy csatlakoznak a Gerlóczy Zsigmond által indított Szabadfogas elnevezésű országos mozgalomhoz. A fogas és vállfák ma délután kerültek ki a József Attila utcai iroda elé a mozgalom mottójával: “Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha segíteni akarsz, tegyél ide egyet.”

A csatlakozásról ma délután számolt be a sajtó képviselőinek a helyszínen Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő, frakcióvezető, dr. Chomiak Waldemar, a szociális bizottság elnöke és Bozóné Ágoston Mária, a Máltai Szeretetszolgálat helyi elnöke.
Dr. Chomiak Waldemar elmondta, mind a bizottság felé, mind az orvosi munkája közben többen jelezték, hogy segítségre van szükségük a hideg időben. Igyekeznek a kéréseknek eleget tenni és készséggel fogadják a továbbiakban is a bizottsághoz eljuttatott igényeket.

A Hajléktalan Segítő Központtal kialakult együttműködés előnyeiről szólt Bozóné Ágoston Mária. Szükség szerint heti, de legalább havi rendszerességgel nyújtanak valamilyen segítséget a rászorulók számára. Méltatta azt a megfeszített munkát, amit a központ munkatársai ezekben a napokban végeznek. A kabátakciót nagyon jó kezdeményezésnek tartja, melynek sikerében az internet szerepe felbecsülhetetlen – vázolta.

Az egymás iránti figyelem, törődés fontosságát hangsúlyozta Antal Balázs Tibor. A Szabadfogas akció fenntartását mindaddig indokoltnak tartja, amíg az időjárás azt szükségessé teszi. Örömmel nyugtázta, hogy sokan üdvözölték a csatlakozást, és meleg kabátokkal segítették az indulást. Kérte, aki tud, megteheti, bármilyen meleg holmival segíthet most azzal, ha elhozza ide, s biztatta a rászorulókat, válogassanak az elhelyezett holmik közül kedvükre.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.