Horgászoknak: Már leadhatók a fogási naplók

Kedves Horgásztársaim! Az év vége közeledtével ez az utolsó írásom az idén. Ezért múltról, jelenrõl és a jövõrõl is írok néhány gondolatot.

A szentesi Gerecz Elemér Horgász Egyesület életében a közeli múlt: köszönet a csónaktulajdonosoknak, hogy határidõre kivették a csónakjaikat a vízbõl. Van azonban egy szomorú tapasztalatunk, mi szerint rossz emberek megpróbálják – lehet, hogy sikerrel – eltulajdonítani azt, ami nem az övék. Nevezetesen a csónakokat. Történt olyan eset, hogy a körülkerített tanyaudvarból vitték el, és tették vízre, vagyis kötötték ki távolabb, ki tudja, milyen szándékkal. Szerencsére a horgászmesterék ébersége megakadályozta az akciót.
Javasolnánk, hogy öszszefogva, és a jó szándékú, segítõkész tanyatulajdonosok segítségét kérve, egyben  elfogadva, egy helyre kellene összeterelni a csónakokat, hogy mindig szem elõtt legyenek. Minden zsilipszakaszon van erre lehetõség, ha igénylik, kérjük, jelezzék ez irányú szándékukat. A magányosan parton hagyott csónak nagy kísértésnek van kitéve.

Másik nagy gond a szemét otthagyása. Nem tudom elégszer kérni, a csomagoló anyagot vigye haza a szemétgyûjtõbe mindenki. Nem elfogadható, gusztustalan és környezetszennyezõ a fákra felakasztott zacskókban ottfelejtett konzerves doboz, és egyéb, biztosan horgászatból származó szemét. Vigyük haza, otthon a kukában a helye. Javult ugyan a helyzet, de egyetlen ilyen zacskó is sok.
A jelenrõl: sokan rendezték tagdíjukat eddig, de még mindig van, aki nem. Még van lehetõség az év végéig erre. Az egyelõre enyhe tél most kedvez a horgászni szándékozóknak, nem kell túlságosan fagyoskodni, és több kevesebb sikerrel fogni is lehet.

Mikulás napján rendeztük – immár a tizedik alkalommal – a Mikulás Kupa, egyben Hankó Attila emlékversenyt. Tizennyolc csapat – köztük – Bácskatopolya és Magyarkanizsa is képviseltette magát. Így joggal nevezhetjük nemzetközinek ezt a megmérettetést. A következõ eredmények születtek: csapatban I. Szolnoki vegyes. II. Faps Hékéd, III. Moszkitó. Szektoronkénti helyezések: “A” szektor I. Kovács Gábor. II. Gyulai Ferenc, III. Nagy Benedek. “B” szektor: I. Kökény József, II. Debrõdi Attila, III. Dögei Sándor.  “C” szektor: I. Varga Tibor, II. Német János, III. Balla József. A díjátadáson jelen volt Hankó Attila édesanyja, aki minden résztvevõnek átadott egy üveg egri bikavért, amelyre Attila arcképe van rágravírozva.
A jövõt illetõen: vannak, – közöttük én is – akik téli álomra küldték a horgászfelszerelést, és nem akarnak a hidegben a vízparton dideregni. Ezeket a horgászokat kérem, hogy adják le a fogási naplójukat, megkönnyítve ezzel is a naplók feldolgozását. Felhívom a figyelmet, hogy a fogási naplók leadási határideje január 5. Jelen esetben ettõl a naptól lesz lehetõség az új engedélyek megváltására is, a befizetés a jól bevált és megszokott módon lehetséges.
Január elején kerül sor az évi rendes közgyûlésünkre, melynek idõpontjáról, napirendi pontjairól mindenki névre szóló értesítést fog kapni. Remélem, a Mikulás sok hasznos dolgot hoz a kirakott csizmákba, és a Jézuska ezt még tetézi. Valamennyiüknek békés, áldott ünnepeket kívánok.
Füsti-M Lajos elnök
(Fotó: Dömsödi Mihály)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.