Gyuri bácsira várva…

Gyuri bácsi Szentesre érkezik!Még emlékszem, amikor márciusban e-mailt írtunk Gyuri bácsi unokájának, amelyben felkérjük egy előadás megtartására. Hát eljött a várva várt időpont, ugyanis már csak október 25-re fért be Szentes és lakossága a Füvesember naptárjába.

De ki is Ő? Mindannyian tudjuk, hogy nagy tudású, hasznos tanácsokat adó, idős bölcs ember, de mit is csinál a dolgos hétköznapokban? Gyuri bácsi Bükkszentkereszten él egy kedves kis hegyi faluban, ahol a környező területeket járva keresi a gyógynövényeket. Hogy honnan a tudománya? Nagymamájától, a javasasszonytól tanulta még gyerekkorában, akinek köszönhetően 150 féle gyógynövényt ismer és használ.
Október 25-én pedig a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokba látogat el hozzánk, ahova már 16:00 órától lehet érkezni, és termékeit is meg lehet vásárolni. Az előadás 17:00 órától kezdődik, ami várhatóan 1,5 órás lesz. Az előadás után Gyuri bácsi kérdésekre is válaszol, illetve gyógyteáit az előadás után is megvásárolhatják az érdeklődők.
Összefoglalja majd, hogy mely gyógynövények a leghatásosabbak vérnyomásra, cukorbetegségre, emésztésre, koleszterinre és allergiára, de egyéb érdekes témaköröket is érinteni fog majd. Azokról a népgyógyászati tapasztalatokról is beszél, melyekre évszázadok óta támaszkodik az orvoslás, s melyek emlékei napjainkban kissé megfakultak. A Bükki füvesember kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, és praktikus tanácsokkal szolgál a gyógyteák elkészítéséhez, valamint ahhoz, hogy milyen gyógynövényből milyen betegségre, és milyen mennyiségben kell gyógyteákat fogyasztani.
Érdemes lesz tehát ellátogatni az előadásra, hiszen ingyenes, és mindenkit nagy szeretettel várunk!

Együtt
a cukorbetegség megelőzéséért

A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez.
A cukorbetegség világméretű probléma, káros emberi, szociális és gazdasági hatásokkal. Ma már több mint 250 millió cukorbeteg él világszerte, számuk évente 7 millióval növekszik, pedig a kettes típusú cukorbetegség gyakran életmódbeli változtatásokkal megelőzhető lenne.
Magyarországon 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és feltehetően ugyanennyien cukorbetegek, de nem tudnak betegségükről. A 1,5 millió cukorbeteg mellett pedig megközelítőleg ugyanennyien jelenlegi életmódjukat folytatva egyenes úton haladnak a cukorbetegség kialakulása felé.
A világnap, és az ahhoz kapcsolódó országos programok szeretnék a magyar társadalom figyelmét felhívni az egészségtudatos életmódra, az egészségügyi szűrések fontosságára, mellyel számos krónikus betegség – köztük a cukorbetegség – kialakulása is megelőzhető.
Hamarosan induló programjainkra az előjelentkezés elindult:
Gyógytorna (vízi és száraz) Várható indulás: 2016. 11. 02-03. 8 alkalom.
Fittmánia alakformáló torna Várható indulás: 2016. 10. 26. 12 alkalom.
Elérhetőségeink: Szentes, Rendelőintézet I. em. 118-as szoba, Telefon: 63/313-244 263-as mellék, efi@szentesi-korhaz.hu, www.szentesefi.hu; www.facebook.com/szentesefi;

Czakó-Kádár Viktória

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.