Felhívás mindazokhoz, akik egykor a Petőfi Sándor Általános Iskolába, az ének-zene tagozatra jártak

Az iskola emblémájaAz épület előtt álló emléktábla hirdeti, hogy ebben az épületben 2012-ig a Petőfi Sándor Általános Iskola működött. E tábla avatása kapcsán merült fel az igény, hogy ne hagyjuk veszendőbe menni tárgyi emlékeinket. 1994-ben a Koszta József Múzeum segítségével megnyitottuk az „Iskolamúzeumot”.

Ezt a munkát folytatni szeretnénk. A tablók, melyeken a „polgári leánytanoda” és a Petőfi iskola története lett feldolgozva 1994-ig, 2012 óta a Petőfi iskola, ma Zsoldos Ferenc szakiskola pincéjében porosodnak, ki tudja, milyen állapotban. A kupák, serlegek, albumok, könyvek, oklevelek, kitüntetések, kották egy tanterem szekrényébe vannak bezárva. Nagyon kár értük.
Egy évvel ezelőtt kéréssel fordultunk a Polgármester Úrhoz, a Képviselő Urakhoz, hogy bocsássák rendelkezésünkre a valamikori ének-zene tantermet. A tanterem bejárható a Szt. Imre utca felől (szolgálati lakások). A lépcsőházból nyíló ajtó biztosítaná a zavartalan bejárást.
Ebben a múzeumban tartanánk a találkozókat, beszélgetéseket, a nyugdíjas pedagógusok itt jönnének össze (évek óta találkoznak). Hiányoznak egymásnak!!!
Az egykori diákok találkozót szerveznek 2017. szeptember 9-én, az ének-zene tagozat 60 éves évfordulóján. Erre a találkozóra mindenkit szeretettel várunk! Jó lenne, ha a megnyitót már múzeumban tarthatnánk.

Az iskola épület.

Tisztelettel kérünk Mindenkit, segítse a szervezőket ebben a munkában. Hassunk oda, hogy a tanterem rendelkezésünkre álljon. Ne hagyjuk feledésbe merülni a kiváló eredményekkel büszkélkedő „polgári leánytanodát”, a Petőfi Sándor Általános Iskolát. Őrizzük hagyományainkat! Becsüljük a múltunkat, hisz ez az iskola sok-sok értékes, sikeres embert bocsátott útjára. Minden segítséget előre is köszönünk. Elérhetőség a Facebookon a Petőfi suli Szentes – oldalon. E-mail: csirinagyi@gmail.com.
A szervezők nevében: Dóczi Gáborné
ny. címzetes igazgató
Az 1999-ben ballagott 8/b. osztály osztályfőnöke: Maczelkáné Rónyai Julianna

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.