A könyv örök érték – Olvass el…

A Lyra Könyv- és Zenemûbolt továbbra is a tiszta forrást kínálja mindazoknak, akik örömmel vesznek kézbe egy-egy szép könyvek az ünnepek idején. A Szabadság téri üzlet kínálatából szemezgetünk.

Lantos Eszter üzletvezetõ a gyermekeknek szóló munkák hihetetlen választékáról számol be. Az életkorhoz igazodó, színesebbnél színesebb matricázós és fürdetõs könyvecskék lényege az, ahogy fejlessze a kicsik memóriáját, formálja szépérzéküket. De találunk a nagyobbaknak is rajzkészséget, vagy a matematikai ismereteket csiszoló kiadványokat, amelyek árban is igen kedvezõek.
Lantos Eszter örömmel újságolja, hogy a Móra Könyvkiadó továbbra is elhivatott a tradicionális mesék iránt, így új kiadásban jelentek meg többek között Bálint Ágnes, Janikovszky Éva, vagy Benedek Elek munkái, amelyeknek olvasása kiváló lehetõség arra, hogy a gyerekek elmozduljanak a számítógép mellõl.

A felnõttek számára is tud azonban újdonságokat ajánlani. Továbbra is nagyon népszerûek Wass Albert és Márai Sándor alkotásai. Jelenleg is bõséges a választék, ahogyan más szépirodalmi alkotásokból is. Még mindig sikerlistás Müller Péter: Varázskõ címû mûve.
Az olvasók figyelmébe ajánlja például I. M. G. LF Clézió regényeit, aki ebben az évben kapta meg az irodalmi Nóbel-díjat. De nagyon népszerû a Fekete könyv is, amelynek szerzõje, Pamuk, aki 2006-ban lehetett e magas elismerés boldog tulajdonosa. Keresettek továbbá a Joanne Harris könyvek, ezúttal a Bársony és keserû mandula c. regényét ajánlja a könyvbarátok figyelmébe.

Változatlanul népszerûek az útikönyvek, vagy a világörökség 500 csodáját feldolgozó sorozatok és a mûvészettörténeti albumok is. Most valamelyest kedvezõbb áron lehet ezeket megszerezni. De a technika, a zene és a sport kedvelõi is szép számmal találnak újdonságokat. Nagyon szép és tartalma album készült pl. Máté Péter munkásságáról, és még sorolhatnánk hosszan a sort. Aki ellátogat az üzletbe, biztos nem távozik üres kézzel, hiszen nagyon kellemes érzés egy-egy értékes alkotást fellapozni, és arra gondolni, hogy egy új, rejtelmes világba repíthet el bennünket.

A könyvek mellé apróbb-nagyobb ajándéktárgyat is lehet választani, kinek-kinek pénztárcája a-hogy engedi. Ám azért mégis, minden alkalomra a legszebb ajándék a könyv. Leljenek bennük igazi örömet!                    
– dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.