Jelentős fejlesztés a TEJSZOLG-Szentes Kft-nél – Az utánpótlást is kinevelik

Tartály szállítás a gyárból.A Vásárhelyi út melletti iparterületen immár 20 éve működik eredményesen a TEJSZOLG – Szentes Kft. A 2009-2010-es év meghatározó fejlesztései után, amikor az új, nagyméretű tartályok gyártására is alkalmas üzemcsarnokukat megépíttették, most újabb fejlesztésekről tájékoztatott bennünket Szabó Imre ügyvezető igazgató.

Minden, ami tartály, kicsiktől a legnagyobbakig, készül a TEJSZOLG – Szentes Kft. telephelyén. Gyorsan, pontosan dolgoznak az élelmiszergyártás, a gyógyszeripar, vegyészet hazai és külhoni megrendelői számára. Az ügyvezető úr arról tájékoztatta lapunkat, hogy az elmúlt év nyarán pályázatot nyújtottak be a gazdaságfejlesztési innovációs operatív program kiírására, amely pozitív elbírálásban részesült. A támogatási szerződést február végén írták alá.

– A pályázat keretében kilenc, tartálygyártáshoz szükséges, célgépet, ill. nagyméretű esztergapadot és forgódarut vásárolunk. A fejlesztés részét képezi további két hegesztőgép és csiszológépek beszerzése is. A beruházással a nagyméretű tartályok gyártási körülményeinek további fejlesztése a cél. A legnehezebb fizikai munkákat tudjuk ez által kiváltani. Tovább javulnak cégünknél a munkakörülmények, nő a termelékenység és tudjuk a zajszintet is csökkenteni.
Megtudtuk, hogy a százmilliós nagyságrendű fejlesztés mintegy felét biztosítja számukra a pályázati támogatás.

Hegesztő tanulókból lehetnek a cég kiváló munkatársai.

– Az új gépek, berendezések által végezhető munkák gyarapodása igényli a csarnok további bővítését?
– Több darabból álló, nagyméretű tartályok gyártására kapott megrendeléseink indokolttá teszik az üzemcsarnokunk további bővítését, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi alapterületet 700 m2 új alapterülettel fogjuk növelni. Ehhez érvényes építési engedéllyel rendelkezünk, a kivitelezők versenyeztetése is folyamatban van. A tényleges költségek ismeretében készítjük elő a beruházás megvalósítását.
– A dolgozói létszámot a fejlesztések hogyan befolyásolják?
– A dolgozói létszámunk folyamatosan stabil, jelenleg 39 fő. A fejlesztések után sem lesz kevesebb, sőt – mivel akkreditált képzőhely vagyunk – a nálunk végzett fiatalok tovább foglalkoztatására is van lehetőség. A Zsoldos Ferenc Szakközépiskolával kötött együttműködésünk keretében a jövő tanévre is várjuk a gyakorlatra jelentkező tanulókat.

Dömsödi Teréz
(Fotók: TEJSZOLG)

Az élelmiszeripar számára pl. ilyen tartályokat gyártanak.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.