Konzorciumban épülne a felsőpárti bölcsőde

Szirbik Imre polgármester és Kiss-Rigó László püspök az aláírás pillanatában. Fotó Vidovics FerencA Szeged-Csanád Egyházmegye támogatási kérelmet kíván benyújtani a TOP-1.4.1-15 számú, “A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” tárgyú felhívásra, „Bölcsőde építése Szentes Város felsőpárti településrészén” címmel.

A projektben Szentes Város Önkormányzata konzorciumi partnerként vesz részt. A bölcsőde a Római Katolikus Egyház tulajdonában lévő Szentes, Rákóczi F. u. 109. számú ingatlanán épül meg nyertes projekt esetén. Szirbik Imre polgármester és Kiss-Rigó László az egyházmegye püspöke ma ünnepélyes keretek között írta alá az együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot.

Szirbik Imre polgármester ez alkalomból örömmel nyugtázta, hogy az anyukák sem a munkahelyről, sem a gyermekvállalásról nem kell, hogy lemondjanak, hiszen a bölcsődei ellátás bővülésével szeretné a város ösztönözni a családok gyermekvállalási kedvét.

Mivel a Balázs iskola a Rákóczi utcai kisposta mellett az Egyház tulajdona, így az Egyházmegye nyújtja be a pályázatot. Az üzemeltetés feladatain azonban közösen osztoznak az önkormányzattal.

Kiss-Rigó László kiemelte, hogy a Római Katolikus Egyház közszolgálati tevékenységének legalább 100 ellátási helyen mintegy 12 ezer diák képzésével tesz eleget, beleértve a szakmai és felsőfokú tanulmányokat is. Mintegy 4000 állami gondozott gyermekről gondoskodnak folyamatosan. Szívesen állnak ilyen kezdeményezések mellé, mint jelen esetben is, amikor a társadalom életerejét bizonyító kezdeményezések indulnak el. E célra örömmel bocsátják rendelkezésre az ingatlant.

Megtudtuk, hogy a kétfoglalkoztatós bölcsőde kialakítására 250 millió forintra lehet pályázni. Kezdetben, nyertes pályázat esetén várhatóan 2017 őszétől 25 csöppség beíratásával terveznek, a létszám igény szerint duplájára lesz bővíthető.

Dömsödi Teréz
Fotó: Vidovics Ferenc

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.