2016 pálmás és szakmai szemmel – Új év, új kihívások

Pálmások Szövetsége.Két különböző karakter, teljesen más szakmai elköteleződés. A Pálmások Szövetsége tagjai vallanak arról, mit várnak az előttünk álló esztendőtől személyes és szakmai életükben, s persze, lokálpatriótaként.

Dr. Németh Jenő szentesi gyermekorvos, Makón sportorvosként is tevékenykedik.
– A háziorvosi munkámra rányomja a bélyegét, hogy minden ellenkező propaganda ellenére, a születésszám továbbra sem alakul kedvezően. Így a házi gyermekorvosi körzet létszáma folyamatosan fogy. Másrészt szakmailag sajnos szintén egyre rosszabb a helyzet, továbbra is sok az adminisztráció és már a gyermekek gyógyításában is gondokat okoznak a szakvizsgálatok és az eszköz vizsgálatok, amelyek a várakozási időt megnövelik – vázolta.
Dr. Németh Jenő– Anyagilag nem panaszkodom, mert a kormányzattól némi finanszírozás emelést kaptunk, ami a magyar egészségügyi jövedelmekhez képest elfogatható jövedelmet jelent. A német jövedelmeknek csak a harmada a miénk, a szlovák házi gyermekorvos is kétszer annyit keres mint mi!
– A sportorvoslásban is nehéz időszak várható, hiszen bázisunk, a sportkórház jövője bizonytalan.
– A fentieket látva szakmai terveim csak arra vonatkozhatnak, hogy fenntartsam az eddigi szakmai és anyagi színvonalat. Az elmúlt év egyébként viszonylag eredményes volt: főorvos lettem és társszerző vagyok egy szakkönyvben.
Ehhez gratulálunk!
– Az egyéni életemben a gyermekeimnél van változás. A lányom végez idén és elkezdett dolgozni, remélem jól fog indulni a pályája. A fiam nehéz utat választott, Szegedre jár informatika szakra, remélem sikerülni fognak a dolgai. Én idén 50 éves leszek, ami számomra egy nagy lelki határ.
Dávid László fotó dt.Dávid László ny. vállalkozó: “Lehet, hogy sok szentesi, ill. vidéki vásárlónk meglepődve tapasztalta, hogy október közepe óta nincs nyitva a Szabadság téren található LYRA Könyvesbolt és fagyizó – a munkahelyem. Ennek az az oka, hogy mindketten a párommal elmentünk nyugdíjba.
Egyszer mindenki életében bekövetkezik az, hogy munka után a megérdemelt nyugdíjas éveket töltheti otthon.
De nálunk ez a pihenés annyit jelent, hogy tavasztól, a fagyi szezon kezdetétől újra dolgozni fogunk, és nyitva lesz ismét a könyvesbolt – válaszolta.
– A megnövekedett szabadidőm lehetővé teszi, hogy több olyan városi rendezvényre is eljuthassak, ahová korábban nem. Ezáltal megnyílt annak a lehetősége, hogy még több olyan emberrel találkozhassak, akikkel korábban nem. Az aktuális, az embereket foglalkoztató problémákról gondolatokat cseréljünk, mert szívesen hallgatom meg mások, akár az enyémtől eltérő véleményét is. Ugyanis ezek a meggyőződések, eltérő vélekedések, sőt sokszor negatív kritikák nagyon hasznosakká tudnak válni. A sok-sok beszélgetés során jön rá az ember, hogy mennyi hasznos, előremutató ötletük van az itt élőknek, ami a közösség, a város életét előbbre mozdítaná.
A 2016-os terveim között szerepel, hogy a kultúra terjesztésének ügyét szolgálva, továbbra is működjön, azaz legyen nyitva a LYRA Könyvesbolt. Valamint a szellemi táplálék – a könyv – mellé változatlanul, a nyári hónapokban csavart fagyit is árusítunk.
Továbbra is folytatom munkámat a Pálmások Szövetségében. A Dalai Láma üzenetét szem előtt tartva – “Hogy mi az élet értelme? Hogy boldog és hasznos légy!” “Nem dolgozhatsz csupán magadért, próbálj meg mások érdekében cselekedni.”
V. V.

A rovat a Pálmások Szövetsége
megbízásából készül.
LEGYEN A PÁLMA MINDENKIÉ!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.