Milyen tollal írják a fogási naplót! – Horgászoknak…

Kedves Horgásztársaim! Alig jelent meg az elõzõ számban az írásom, máris olyan dolog történt, ami az abban írtakkal ellentétes. Szerencsére csak egy eset fordult elõ, ám az is sok. Az történt, hogy a békét egy hálózó csapat zavarta meg. Hogy nem sikerült kárt okozniuk, azt az egyik horgásztársunknak köszönhetjük, aki villantózás közben figyelt fel egy “gyanúsnak vélt” társaságra.

Eltávolodott errõl a helyrõl, ám nemsokára visszatért, hogy megnézze, gyanúja beigazolódik e. Szerencsére – sajnos – beigazolódott, mert közel háromszáz méter különbözõ lyuknagyságú hálót szedett fel. Köszönjük aktivitását, és hasonló esetekben mindenkit arra buzdítok, hogy ha bármilyen szabálytalanságot észlel, azonnal jelezze a horgász-mesterék, vagy a rendõrség felé. Ne avatkozzon be, bízza az ügy elintézését az arra illetékesekre, de kérek mindenkit figyeljen, és védje a közös vagyonunkat.

De evezzünk kellemesebb vizekre! Október 11-én rendeztük a Kurca Kupa csapatversenyt, ahol szép hazai siker született, mert a Marcsó Zoltán, Sulik Dávid, Újszászi Richárd alkotta trió közel tizenkét kiló apróhalat fogva megnyerte ezt a versenyt, maguk mögé utasítva a jó nevû horgászokból álló tizenegy csapatot. Október 15-én megtörtént a negyven mázsa ponty betelepítése a Gerecz tóba, majd ezt követõen 18-án a “Matuzsálem” kupa, ahol Ballos László közel egy mázsa halat, pontosan 91830 grammot fogott, a második helyen Rozgonyi Sándor “szerényebb “ 60900 grammot teljesített. A harmadik Dögei Sándor lett 53730 grammal. Másnap nagy reményekkel indult a teltházas pontyfogó verseny, ahol már kisebb eredmények születtek. Elsõ lett Gulyás Károly, második Balla József, a harmadik Nagy Roland. Ezen a versenyen a kupákon kívül a nevezési díjakból a költségek levonása után megmaradt összeget szétosztva további kilenc versenyzõnek tudtunk 3-3000 Ft-os vásárlási utalványt díjazásként kiosztani. Magamról csak annyit, hogy mindkét versenyt “megúsztam” kapás nélkül. Úgy látszik, be vagyok oltva ponty ellen, sõt az idén még egyetlen darabot sem fogtam, ami már valószínû így is marad, mert teljesen “leállt” a hal a tavon. A Körös letisztult, nincs hal, a Tiszán is ez a helyzet.
Be kell még számolnom egy versenyrõl, a Köztársaság Kupáról, amire egy héttel az aktualitása után került sor a Kurcán, a versenypályán. Itt Halász Sz. Imre szerepelt a hazaiak között a legjobban, a “B” szektorban második helyen végzett. Valamennyi verseny résztvevõinek és díjazottjainak szívbõl gratulálok, és csak buzdítani tudok mindenkit a minél több versenyzésre. Igazi varázsa van ezeknek, csak bátran el kell kezdeni, és menni fog. Mindenkinek lesz valamilyen
sikerélménye, és ez a fontos. Ez feldob.
Van azonban egy olyan dolog aminek a kiderülése nem dobta fel a vezetõséget. Nevezetesen: megjelent az üzletekben egyfajta golyóstoll, amit saját radírjával ki lehet radírozni.

 A horgásztársak dicsekedtek el ezzel sok helyen, így jutott a vezetõség tagjainak a tudomására. Az üggyel kapcsolatban a vezetõség úgy döntött, hogy december elsejétõl – a visszaélések elkerülése érdekében – ezzel a fajta tollal nem fogadja el a fogási naplókba történt bejegyzést. Aki dec. 1-tõl ilyen tollal ír be a fogási naplójába, attól – fegyelmi indításával – azt bevonjuk. Kérek tehát mindenkit, akinek van ilyen tolla, az ne használja a fogási naplóba íráshoz, ne kerüljön bajba, senkinek se jó az!
Az igazán hosszúra nyúlt indián nyár után csak elér bennünket a zordabb idõ és a szokásos rablóhal szezon, melyhez sok sikert, jó eredményt kívánok!
Füsti-M. Lajos elnök

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.