Jótékony célú hangverseny

Karácsonyi üdvözlet_2015. Pálmások SzövetségeA Római Katolikus Egyházközség és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Vezetõsége hagyományos jótékony célú kórushangversenyét december 20-án 15 órától rendezi a Szent Anna templomban.

A rendezvényen külön belépõ nincs, azonban önkéntes adományokat gyûjtenek, amelyeket a térségünkben élõ szociálisan rászorultak között osztanak szét közösen.
Közremûködnek: A Deák Ferenc, Kiss Bálint, a Szent Erzsébet, a Koszta József Általános Iskolák diákjai és tanárai, a Horváth Mihály Gimnázium növendékei, a Bárdos Lajos Vegyeskar, Szentes Város Fúvószenekara és a Szent Anna templom Szkólája, Geréby Dóra, Horváth Henrietta, Mészárosné Surányi Olga, Nagy János, Paulovics Tamás és Kocsis Györgyi.

A szék

Ki gondolná, hogy egyetlen szék látványa megihlethet egy fotóst? Ám nem csak egyet, egyszerre többet is. Ezt bizonyítja a Szentesi Fotókör pályázatára beérkezett alkotások sokasága.
A Mûvelõdési és Ifjúsági Házban január 22-ig a legjobb pályázatot küldõ 28 alkotó munkáiból nyílt kiállítás örvendezteti meg a nézõt. A pályázat Budapesttõl Szentesig, Debrecentõl Békéscsabáig állította modell rendbe a különféle ülõ alkalmatosságokat, nem hiába.

Parkerdő karácsony

A Dr. Sípos Ferenc Parkerdõ Otthon idén is megszervezi az ellátottak és hozzátartozóik számára közös karácsonyi ünnepséget.
Már jó elõre kézmûves ajándéktárgyakat készítenek, egyedi ünnepi meghívóval invitálják vendégeiket és természetesen a gondozók, ápolók és az otthon lakói karácsonyi versekkel, tánccal, énekkel örvendeztetik meg egymást, és a látogatókat.
Így lesz december 17-én délután is.

Ülésezik a testület

Szentes Város Önkormányzatának Képviselõ-testülete ez évi utolsó ülését december 18-án tartja a Városháza dísztermében. A nyílt ülésen 14 órától bárki részt vehet.
Napirendre kerül többek között ezen a napon a gazdálkodás 2016 évi átmeneti szabályairól szóló rendelet, amely a jövõ évi végleges költségvetés elfogadásáig, február végéig teszi lehetõvé az önkormányzat munkáját. Tárgyalják a képviselõk az önkormányzatok gazdasági társaságainak jövõ évi üzleti tervét, és megvizsgálják a helyi közlekedés támogatási lehetõségeit is. Várhatóan elfogadják a jövõ évi munkatervet és a Szentesi Üdülõközpont jegy-, és bérlet árait.
Igen érdekes személyi kérdésekrõl döntenek zárt ülés keretében.

Bemutatkoztak

A Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola új helyén, a Kossuth u. 18. szám alatt folyó oktató-nevelõ munka bemutatásával szervezett nyílt napot december 8-án.
A délelõtt folyamán az érdeklõdõknek módjuk volt az elsõ két órán részt venni, majd megismerhették az óvoda és a speciális szakiskola nyújtotta oktatási feltételeket, az új intézményi hátteret.
Láthatóvá vált, hogy a gyerekek igyekeznek helyt állni az új környezetben is.

Oktatás fejlesztés Szegváron

LEZÁRULT A “PEDAGÓGIAI KULTÚRA FEJLESZTÉSE A MINÕSÉGI OKTATÁSÉRT” c. (TÁMOP 3.1.4.C-14-2015-0400 sz. PROJEKT A SZEGVÁRI FORRAY MÁTÉ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MÛVÉSZETI ISKOLÁBAN.
A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében az Európai Szociális Alapból vissza nem térítendõ támogatás formájában, 12.000.000 Ft-ból valósult meg.
A pályázat lehetõséget adott a tanórán kívüli teljes személyiséget fejlesztõ programok megvalósítására, különös tekintettel a kompetenciák tanórán kívüli fejlesztésére. A beruházásnak köszönhetõen a Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Mûvészeti Iskolában hét alkalommal szabadtéri mozgásos programot, lovas tábort, két alkalommal angol nyelvi vetélkedõt, LEGO robotépítõ informatika szakkört, pályaorientációs foglalkozásokat, a tanulási motiváció felkeltése érdekében tanórán kívüli szaktárgyi foglalkozásokat és tanulmányi eredmény javítását célzó mentorálást végeztek. A pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elõsegítendõ tanártovábbképzéseken konfliktuskezelés és stresszkezelés témakörben 10-10 fõ vett részt és szerzett tanúsít-ványt a továbbképzés sikeres elvégzésérõl. A programba az intézmény teljes tanulói létszámát bevonták.

Véradóknak

A szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetõsége minden héten kedden és szerdán délelõtt 07.30 – 12.00 óráig, valamint csütörtök délután 14.00 – 17.00 óráig tart véradást Szentesen a Vérellátó Állomáson.
Idõpont változás: december 31-én csütörtökön a véradás 7.30 – 12.00 óráig tart. Minden kedves véradójának kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván a Vérellátó Állomás!

Összeállította: Dt. 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.