Megújult a szentesi mentőállomás – Tegnap ünnepélyesen is átadták

Regisztráció.Az Új Széchenyi Terv TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi Ellátás Fejlesztése – Mentés” projekt keretében az Országos Mentőszolgálat Magyarország 18 megyéjében 22 új mentőállomást létesít és további 60 állomást újít fel. Ünnepélyes rendezvény keretében adták át a felújított szentesi mentőállomást.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése – mentés” projekt keretében átfogó, országos szintű fejlesztést valósít meg. Célja, hogy az infrastrukturális, gépjármű- és orvostechnikai eszközfejlesztések által javuljon az OMSZ prehospitális sürgősségi ellátásának színvonala. A projektnek köszönhetően az ország egész területén jelentős mértékben javul a helyszínre érkezés időtartama, különösen a mentőellátás szempontjából hátrányos helyzetű régiókban, kistérségekben.

A program részeként 22 helyszínen épül új mentőállomás, 200 új mentőgépjárművel bővül az állomány, 60 mentőállomás dinamizálása, részleges korszerűsítése történik meg, valamint műszerek, egészségügyi és oktató eszközök beszerzésére kerül sor.

A megújult mentőállomás avatása Szentesen.

A dinamizálás egyik célja az energiahatékonyság biztosítása, ami az épületek energetikai korszerűsítésével valósul meg. A helyszínre érkezési idő csökkentése mellett a projekt fejlesztésének célja hogy az állomások eddigi funkcióikat a korábbinál jobban, hatékonyabban tölthessék be. A projekt tervezése során cél volt az üzemeltetési költségek csökkentése is, ennek érdekében sor került az épület hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére és a fűtési/melegvíz rendszer napkollektoros rendszerrel való korszerűsítésére. 2014 szeptemberében 1 db új, teljesen felszerelt „B” típusú mentőgépjármű is került az állomásra.

A TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése-mentés” projektben a szentesi mentőállomás felújítása bruttó 71.755.328 Ft értékű beruházás keretében valósult meg.

Az avató ünnepség résztvevőinek egy csoportja.

Az európai uniós normáknak és a kor színvonalának megfelelő, megújult mentőállomás átadásán köszöntőt mondott Dr. Demeter Attila Szentes alpolgármestere, Dr. Gyöngyösi Péter, az OMSZ projektigazgatója és Dr. Zentay Attila régióigazgató.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők megtekinthették az épületet, mely modern és komfortos munkakörnyezetet biztosít a szentesi mentődolgozók, és még gyorsabb, biztonságosabb ellátást a térség rászoruló lakosai számára.

(Fotó: D.T.)

Nagy Béla, a mentőállomás nyugállományba készülő vezetője átveszi az intézmény jelképes kulcsát.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.