Lépcsős lejáró és megfigyelő kamera a szentesi Tiszára

Tiszai strand - pillanatkép.A szentesi Tiszai strandon augusztus 11-én fórumot tartott Szirbik Imre, melynek fõ témája a terület hulladékgyûjtési változásai voltak. Korábban ugyanis a telekbérlõk petíciót nyújtottak be a szemétszállítási rend kapcsán. 

A polgármester tájékoztatta az egybegyûlteket, hogy jövõre már állami kézben lesz a hulladékgyûjtés. A DAREH társulásba tömörült három megyében (köztük Szentesen) egységes szabványok érvényesülnek majd. Elmondta, hogy a szemeteszsákos módszer szerinte a leghatékonyabb, hiszen így mindenki arányosan fizetné a szemétszállítási díjat. Minden gond még így sem oldódna meg, hiszen tudomása van róla, hogy “egyesek kihordják a Tiszára a szemetüket, ami annak tükrében, hogy szinte minden városi lakos fizet szemétszállítási díjat, teljességgel érthetetlen – tette hozzá.
A Városellátó Nonprofit KFT hulladékgazdálkodási csoportvezetõje, Kiss Ferenc elmondta, hogy “jelenleg a Tiszán található a város egyetlen jelentõs, és illegális szemétlerakója”. Jelenleg konténerrel szállítják a szemetet. A szemétszállítási konfliktusok kezelésére “vadászkamerákat” vásárol majd az önkormányzat – jelentette ki a polgármester. A további felvetett problémákra reagálva megígérte, a kijelölt fürdõ területére pedig lépcsõs lejárót készítenek. Tavasszal ismét találkozik majd a fórumozó csoport Szirbik Imrével, megoldásokat keresve a környék rendbetételét illetõen.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.