Szentes más város…. – Egy konferencia mérlege

A konferencia résztvevőinek egy csoportja.Már május 8-án negyven állatorvos érkezett Szentesre a negyedik alkalommal sorra kerülõ Szentesi Szemészeti Konferenciára. A többségében Szerbiából és Romániából érkezõ vendégek városunk idegenforgalmi adottságaival is megismerkedtek.

Õk, akik a legtávolabbról jöttek, városunk nevezetességei megismerése mellett helyi kiadványokba is betekinthettek, valamint a Páterház Étteremben a Séf Kft. jóvoltából egy helyi specialitásokból álló kulináris élménnyel is gazdagodva vetették magukat a másnapi szakmai konferencia munkájába.
Ekkor már a résztvevõ állatorvosok száma 134 fõre gyarapodott, összegzett dr. Dobos András, a Kiséri Állatorvosi Rendelõ tulajdonosa, a rendezvény szervezõje, aki ez alkalommal a lézer diagnosztika és a lézeres mûtéti lehetõségek állatorvosi szemészetben történõ alkalmazásáról tartott elõadást kollégái számára.

Dr. Dobos András előadása közben.

– A rendezvény hangulata szerintem egyedülálló, mivel a szentesi esemény nem sorolható a szokványos konferenciák sorába – mondta a szervezõ.
– A résztvevõk közül többen megfogalmazták: Szentes más város, amit nem csak vizekben és zöld felületekben gazdag látványa sugall, hanem az itt élõk mentalitásában van lényeges különbség. A szentesi emberek kedvessége, vendégszeretete nem tanulható, ezért tér a legtöbb állatorvos újra és újra vissza városunkba. Így ez a konferencia nem csak az állatorvoslás, hanem a szentesiesség bemutatása is volt – vázolta dr. Dobos András, aki a köszönet hangján szólt a konferenciára ellátogató mûvészekrõl is.
– A nagyváradi színház két jeles színmûvésze a szünetekben szép magyar dalokkal szórakoztatta a jelenlévõket. De a rendezvény vendége volt Szabó Sándor világhírû tárogatómûvész is, aki legendás hangszerét megszólaltatva legszebb dalainkkal köszöntötte a vendégeket.

Kötetlen beszélgetés a szünetben.

Az idei konferenciának volt még egy hagyományteremtõ, szép mozzanata, amikor diákköri konferencia keretében négy állatorvos hallgató osztotta meg kutatási eredményeit a tapasztalt kollégákkal. A Kiséri Állatorvosi Rendelõ és Szentes Város Önkormányzata ösztöndíját Pengõ Boglárka ötödéves állatorvostan-hallgató nyerte el, így az elkövetkezõ egy évben Szentesen folytathatja gyakorlati kutatásait választott témája, a zöld hályog szembetegségek területén is.    

– dite –
Fotó: Bertus Zoltán

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.