A szentesi EFI iroda első hónapja

Új Széchenyi tervA megnyitó óta eltelt idõszak meglehetõsen eseménydúsan telt a CS. M. Dr. Bugyi István Kórház Egészségfejlesztési Irodájában a TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0027 azonosító számú „Kezedben az életed! – életmódprogramok a szentesi kistérségben” címû projekt keretében. Egy kórházi, egy városi és egy kistérségi szûrõnap mellett elindultak az egészség megõrzését, a betegségek könnyebb kezelését segítõ klubok, tanácsadások, melyek egyre nagyobb népszerûségnek örvendenek.

A mozgás klubban…

… könnyen végezhetõ testmozgásokat tanulhatnak meg és végezhetnek az érdeklõdõk, igény szerint vízi tornával is kiegészülve. Errõl a programról bõvebb felvilágosítást kaphatnak az érdeklõdõk a 63/313-244-es telefonszám 263-as mellékén és az alább említett webes felületeken. A tanácsadásokat a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Rehabilitációs osztályán tartják, az ott kialakított tornateremben, minden második héten, szerdán. Képzett gyógytornász segítségével betegség- és panaszfüggõ szaktanácsokat követõen lehetõség nyílik a különbözõ mozgásformák gyakorlására, azok rendszeres ismétlésére és fejlesztésére. Azokat az érdeklõdõket is várják,  akik fogyni szeretnének.

Az étrendi tanácsadás…

… minden második héten, pénteken várja az érdeklõdõket, elõzetes bejelentkezés alapján. Szakképzett dietetikus foglalkozik  azokkal, akik fogyni szeretnének, cukorbetegek, valamilyen speciális étrendet szeretnének vagy csak egészségesebben   táplálkoznának, de hiányzik hozzá a megfelelõ ismeretanyaguk. A klubba jelentkezni a 63/313-244-es telefonszám 263-as mellékén lehet, illetve az iroda Facebook oldala és web-oldala is felvilágosítást nyújt. A foglalkozások a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Rendelõintézetének földszinti tárgyalójában történnek.

Fotómontázs

Városi szûrõnap

Megrendezésre került március 28-án 12:00-18:00-ig a Városi szûrõnap, melyre Szentes város felnõtt korú lakosait hívták, szív és érrendszeri, érzék- és mozgásszervi állapotfelméréssel, szájüregi daganatszûréssel és a dohányzással kapcsolatos vizsgálattal.
A 6 órás folyamatos program alatt többeknél derült fény cukor- és magas vérnyomás betegségre, valamennyi érdeklõdõnél ízületi panaszok is igazolódtak A szûrésen megjelenõk egy átfogó értékelést kaptak egészségi állapotukról, és egy EFI logóval ellátott hûtõmágnest is hazavihettek.
Õsszel a program megismétlését tervezi az Egészségfejlesztési Iroda, de addig is minden hónapban Szentes kistérségben történnek hasonló rendezvények.

Az iroda honlapján…

… a www.szentesefi.hu -n az aktuális programokkal kapcsolatos információ is elérhetõ az érdeklõdõk számára. Napjainkban a közösségi oldalakon való jelenlét elengedhetetlen, ezért az iroda munkatársai elkészítették Facebook oldalukat is, mely www.facebook.com/szentesefi címen megtalálható. Az oldal különlegessége, hogy naponta újuló, egészséggel, életmóddal, testmozgással kapcsolatos témáról olvashat az, aki a like gombra kattint, illetve itt is megjelennek az aktualitások, friss tájékoztató felhívások.

 Támogatás rögzítése

 

 

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.