Hírek a “hátsó udvarból” – Megújul a szennyvíztisztítónk

Szántai Szilvia pályázati referens és Szirbik Imre polgármester.Ma délelőtt a Városházán Szirbik Imre polgármester és Szántai Szilvia pályázati referens tartott tájékoztatót az uniós beruházásként nemsokára induló helyi szennyvíztisztító környezetbarát megújításáról.

Szirbik Imre visszaemlékezett bevezetőjében a szennyvízcsatorna hálózat kiépítésének körülményeire és szükségszerűségének okaira. Immár egy évtizede, hogy a szennyvíztárolás gondja megoldódott a városban, mára a szennyvíztisztító korszerűsítésének jött el az ideje, amire legutóbb a hetvenes évek elején volt példa.

A beruházás létványterve.

A polgármester arról is beszélt, hogy a 2.251 milliárdos beruházás az idén elkezdődik, a régi épületrészek egy részének felhaszálásával a hatályos uniós szabványoknak megfelelő új bővítmény is keletkezik további közel 1 hektáros terület bevonásával.  A régi telep környezetvédelmi rehabilitációjával rend lesz a város “hátsó udvarában” is – fogalmazott. A szennyvíztisztító kapacitása eléri a 10 ezer köbmétert.

Sajtótájékoztató a szennyvízberuházásról.

Előkészítő pályázat vezette fel a beruházást – hallhattuk Szántai Szilviától, aki hozzá tette: a kivitelezői közbeszerzési folyamat azonban már jelen pályázat támogatási szerződésének szeptember 4-i aláírásával vehette kezdetét. A jövő májusban záruló projekt támogatási intenzitása eléri a 95%-ot.

A téma több kérdést indukált.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.