Disznótoros nap Árpádhalmon

A fotó illusztráció.jpgSzeretné átélni, milyen is egy hagyományos falusi disznóvágás? Árpádhalmon immár harmadik alkalommal rendezik meg a falusi disznótoros napot, amelyen a község testvértelepülései, Árpád (Arpasel) és Fekete-bátor (Batar) a Partium-ból, valamint Szaján (Sa-jan) a Vajdaságból is képviseltetik magukat.

Február 22-én reggel 7 órától sötétedésig a Károlyi – Berchtold Kastély udvara megtelik szorgos böllérekkel és kíváncsi nézelõdõkkel. A disznótor Magyarországon a parasztháztartások egyik legnépszerûbb elfoglaltsága, a disznóvágás vagy disznóölés a háznál nevelt sertés hagyományos levágása, a hús feldolgozása és az ezt követõ hagyományos ebéd és vacsora. A falusi népszokások közül az egyik legtöbb embert megmozgató közösségi esemény volt még ezelõtt két évtizeddel is.
A hagyományokat felelevenítõ program az alábbi menüvel szolgál a résztvevõknek: reggel hagymásvér, sült máj, délben – délután: toroskáposzta, hurka, kolbász, frissensültek. Egész nap büfé (tea, forralt bor, pálinka). A DISZNÓTOR a Gr. Károlyi Ferdinanda Egyesület JÓTÉKONYSÁGI RENDEZVÉNYE, TÁMOGATÁSAIKAT ELÕRE IS KÖSZÖNIK a szervezõk! Támogató jegy: felnõtteknek  1500 Ft, gyerekeknek 14 éves korig 800 Ft. Elõzetes jelentkezés, érdeklõdés: +36-20-3852007, +36-30-3346870.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.