Az eltitkolt orvosság

Már az ókori görögök és rómaiak is ismerték, és felhasználták az ezüst jótékony hatását. Ezüst edényekben tartották italaikat, melyek így hosszabb ideig frissek maradtak. Az amerikai telepesek pedig megfigyelték, hogy a tej hosszú ideig nem savanyodik meg, ha egy ezüstdollárt tesznek bele. Az ezüst eszszenciális nyomelem mind a növények és az állatok, mind az emberek számára.

Az orvosi kutatások fényt derítettek az ezüst és a szervezetünket védõ immunrendszer közötti szoros kapcsolatra. Dr. Gary Smith szerint a kolloid ezüst nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében, az immunrendszer munkájának hanyatlása összefüggésbe hozható a test ezüsthiányával. Dr. Robert O. Becker vizsgálatai szerint az ezüst igen hatásos csontregeneráló is, törésnél 50%-kal lerövidíti a gyógyulás idejét. Ezenkívül elõsegíti a bõr és más finomszövetek újraképzõdését, ráadásul sterilen is tartja azokat. Ezen elõnyös hatások miatt már 1930-ban vékony, baktériumölõ ezüstfóliákat javasoltak sebkötözõ anyagként, és használtak sikerrel.
Napjainkban az USA sebészeti és égéskezelõ klinikáinak 70%-ában alkalmaznak ezüstöt.
Dr. Björn Nordenström, a svéd Karolinska Institute-nál ezüstkolloiddal kezelt rákbetegek gyógyulásáról számolt be. Állítja, hogy gyors gyógyulást eredményezett azoknál, akiket más orvosok reménytelennek tartottak. Nordenström professzor, és az osztrák dr. Rudolf Pekar nevéhez fûzõdik egyébként az ECT (Elektro-Cancer Treatment), ami egy igen hatásos rákterápia (kb. 86%-os sikerrel). A Science Digest magazin közlése szerint (1978. márciusi szám) a vizsgált kb. 650 féle mikroorganizmus közül az ezüstkolloid kémcsõben hat percen belül minden kórokozót elpusztít. Az ezüst a kórokozók pusztulását úgy idézi elõ, hogy a baktériumokba, gombákba, parazitákba kerülve gátolja a tiolenzimek mûködését.
Az ezüstkolloid fogyasztásának nincs mellékhatása. A vastagbélben lévõ hasznos baktériumokat nem károsítja, mivel legkésõbb a vékonybélben felszívódik. A jó minõségû ezüstkolloid oldatnak nincsenek káros mellékhatásai! Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja. Aranykolloiddal együtt tartósan fogyasztva támogatja és erõsíti a szervezet természetes védekezõ rendszerét, javítja a közérzetet, fiatalon tartja a testet és a szellemet. A megfelelõ mennyiségû kolloid ezüst a szervezetünkben úgy viselkedik, mint egy második immunrendszer. Rendszeres fogyasztása esetén ugyanis a fehérvérsejtekkel és a nagy falósejtekkel kölcsönhatva aktiválja az immunrendszert, valamint elpusztítja mindazokat a mikroorganizmusokat, amelyek közvetlenül érintkeznek vele. Felnõtteknek a napi adagja 2×1 teáskanál, vagy megelõzés céljából 1 teáskanál. A gyorsabb felszívódás érdekében lenyelés elõtt pár percig tartsuk a szánkban, öblögetve!

Használata javasolt:
 
Gyakorlatilag az összes testfelszínen lévõ, illetve a test belsejében megbúvó fertõzéses betegség, gyulladás esetén. Sikeresen alkalmazható torokgyulladás, nyelv-gyulladás, szájnyálkahártya gyulladás- és sérülés, fogínypanaszok, fogszuvasodás, légzõszervi és orrüregi fertõzések, influenza, szamárköhögés, tüdõgyulladás, fülgyulladás, szemgyulladás, kötõhártya-gyulladás, gyomorfekély, bélpanaszok és candida fertõzés kezelésére. Rendszeres használatával megelõzhetõ többek között a láb, a köröm, a körömágy, a fül, a hónalj, a hüvely és egyéb testrészek gombásodása. A fejbõrbe masszírozva segít megszüntetni a korpásodást, és a fejbõr viszketését. Alkalmas a kiütések, pattanások, fekélyek, szemölcsök, ótvar, skarlát, bõrfarkas, ekcéma, herpesz, bõrrák és még számos bõrbetegség kezelésére. Hatásosnak bizonyult az AIDS, õzkullancs okozta Lyme-kór, agyhártyagyulladás, szifilisz, gonorrhoea, kolera, malária, lepra, bubópestis, vérélõsködõk, lépfene, rák, leukémia, nyirokérgyulladás, ízületi gyulladás esetében is. Az allergia és szénanátha jó hatású ellenszere, és megszünteti a megfázásos jellegû tüneteket, a szemviszketést percek alatt elmúlasztja. Felülfertõzõdés nélkül gyógyítja az égési sérüléseket, vágott sebeket, horzsolásokat. Napégésre fantasztikus!

Néhány praktikus tanács:

A torokgyulladás és egyéb szájban lévõ gyulladás, sérülés, a fogszuvasodás és a kellemetlen lehelet remekül kezelhetõ az ezüstkolloiddal történõ többszöri gargarizálással és öblögetéssel.
Sebre, horzsolásra ezüstkolloiddal átitatott kötszert vagy sebtapaszt téve a gyógyulási idõ lerövidíthetõ. A nemi szervek gombás, bakteriális és egyéb fertõzése esetén célszerû a kolloidot húgycsõbe, hüvelybe, hólyagba fecskendezni és pár percig ott tartani. A lábszag, hónaljszag, valamint a bõr gombás fertõzése eredményesen kezelhetõ, ha rendszeresen bepermetezzük a problémás testrészeket. A szem gyulladása, viszketése esetén szemcseppként kell alkalmazni. Az immunrendszer erõsítése, aktiválása céljából fogyasszuk a készítményt rendszeresen. A kívánt hatás elérése érdekében ügyeljünk arra, hogy megfelelõ kontaktus legyen a kezelendõ testfelszín és a kolloid oldat között. A kezelést érdemes többször megismételni, hogy az esetleg megbúvó gócokból ne következzen be visszafertõzõdés.
(Megvásárolható Szentesen: Bolt az Egészséghez Üzlet, Kossuth u. 22.)

Rideg Róbert
természetgyógyász-tanár,
fitoterapeuta
az Aryan Természetgyógyász Oktató Központ óraadó tanára

Forrásmunkák:
Dr. Hollán Zsuzsa (szerk.): Orvosi Lexikon, 245, 1967.
Dr. Otto-Albrecht Neumüller: Römpp Vegyészeti Lexikon, Mûszaki Könyvkiadó, 892, 1983.
Dr. Knoll József (szerk.): Gyógyszertan 2, 678, 1995.
„Silver, Our Mightiest Germ Fighter” Science Digest, 1978. március
Dr. Paul Farber: The Micro Silver Bullet A Preliminary Scientifically Documented Answer to the Three Largest Epidemics in the World: Lyme Disease – Aids Virus – Yeast Infection  (and the Common Cold), 1997.
Dr. Ronald J. Gibbs: Silver Colloids – Do They Work?, 1999.
Dr. Robert O. Becker: The Promise of Electromedicine, the Perils of Electropollution, Cross Currents, 1991.
„Colloidal Silver as a Remedy for AIDS” Provo Herald, 1992. febr. 13.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.