Hazai az ünnepi asztalon!

Gazdag ünnepi kínálattal várják a vásárlókat a Rákóczi utcai húsboltban is.Korábban a téli hónapok a szép súlyra gyarapodott sertések számára elhozták a fekete betûvel írt napot. Ma már ritkábban vágnak sertést az ünnepek környékén, azonban még sem maradnak a térségben élõk friss húsáru és házias húskészítmények nélkül.

A Brillír Kft. derekegyházi vágóhídján “nagyüzem” van szinte egész évben, ezekben a napokban különös figyelmet fordítanak arra, hogy a mintaboltjaikban, Szentes, Rákóczi u. 2., József A. u. 14., Jókai utcai Hunor Coop ABC, valamint Csongrádon, Mindszenten és Szegeden is maximálisan ellássák az összegyûlt rendeléseket, a növekvõ igényeket. A kocsonyához pl. legyen elég köröm, fül, farok, füstölt csülök vagy oldalas. Aki a bõrös sertést kedveli finoman fûszerezve savanyú vagy dinsztelt káposztával, idõben hozzá juthasson a kedvencéhez, akár ha a szilveszteri bõrös malachús beszerzésére gondolunk. A húsboltok kérnek elõrendelést leadni a helyi friss áruféleségekre nagyobb tételû, vagy speciális igények esetén.
Nem múlhat el a Szilveszter a kiváló derekegyházi roppanós virsli nélkül, amely szója és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül készül.
Persze a korabeli disznóvágások családot, kis közösségeket összetartó hagyományaira már a mai disznótoros vacsorák csak ízeikben emlékeztetnek, a derekegyházi hurka és sütni való kolbász különösen. Érdemes idõben beszerezni a májassal, disznósajttal együtt.
Ám a kft. boltjaiban természetes-, és mûbelek, valamint fûszerek is kaphatók, gondolva azokra, akik mégsem szakítottak a disznóvágás hagyományaival.
A Brillír Kft. dolgozói megköszönik kedves Vásárlóik egész éves hûségét, jó étvágyat kívánnak az ünnepi finomságokhoz. Legyen teljes, örömteli pihentetõ ünnepük, örömökben és sikerekben gazdag az új esztendõ.

Kép és szöveg: D.T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.