Adventi készülődés, jótékony céllal

A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolában minden szerszám, kellék adott volt a szép munkák elkészítéséhez.A Kurca Vidéke Polgári Egyesület szombatra különleges találkozót szervezett. A résztvevők Farkas Sándor és Csöbör Katalin országgyűlési képviselők társaságában a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolában találkoztak, nem véletlenül.

Ebben az intézményben ugyanis minden szerszám, kellék adott volt ahhoz, hogy a résztvevő neves személyiségek, térségi polgármester feleségek, civil szervezetek önkéntesei,vezetői,  a történelmi egyházakat képviselő nagytiszteletű és lelkész asszonyok karácsonyi asztaldíszeket készítsenek. Később mézeskalács díszítésre is sor került. Ezeket az ajándékokat a Nagymágocsi Szociális Otthon és a Derekegyházi Ápoló Otthon lakói részére ajánlották fel.

A rendelkezésre álló anyagokból a saját ötletük és kreativitásuk alapján formálták az asztaldíszeket.

A programon részt vett Kulcsár-Székely Attila székelyudvarhelyi szíművész, aki irodalmi műsorával lepte meg a vendégeket. A program során kötetlen beszélgetésre is sor került arról, hogyan egyeztethető össze a közélet és a magánélet az elfoglalt, közéleti szereplő társaként a mindennapokat formáló hölgyek esetében, de ünnepi ötleteket, praktikákat, valamint süti recepteket is cseréltek. Szó esett továbbá arról, hogy az adott településen mely karácsonyi szokások élnek még ma is.

Kép és szöveg: dite

Bőséges választék díszekből.

 Szeretettel végzett munka örömmel tölt el.

Igyekezettel, serényen dolgoztak.

Azért, ha úgy érezték, egymás tanácsát is kikérték.

Örömmel adni másoknak nagyszerű dolog.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Udvardi István, az intézmény igazgatója kíséri figyelemmel a hölgyek munkáját.

Utolsó mozzanatok.

Az elkészült munkákból.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.