Kuvasz klubkiállítás Szentesen

Rendezvényplakát.Az FCI államilag elismert tenyésztõi szervezet, amely a CAC kiállítások jogbirtokosa is. Szentes számára adták meg a Nemzeti Kuvasz CAC Klubkiállítás és Fõtenyész Szemle rendezésének jogát, amelyre szeptember 14-én  9.30 órától kerül sor a Nagyhegy-széli sor és Munkás utca közötti kutyakiképzõ pályán.

Dobos doktor elmondta, hogy a rendezõk ingyenesen fogadjál és hívják a lakosságot az egyedülálló eseményre. Legalább ötven kuvaszt várnak az ország minden pontjáról, bizonyítandó, hogy ez a nemes magyar kutya fajta tartásra, újra felfedezésre érdemes.
– A bírálat a kuvaszok esetében hosszadalmasabb, aprólékosabb, mint azt megszoktuk más versenyeken. Nemzetközileg elismert küllem bíró, valamint munka bíró végzi az elbírálást. Ezeknek a kutyáknak mind küllemben, mind a terület õrzésében bizonyítaniuk kell. A rendezvény fõvédnökségét Szirbik Imre polgármester elvállalta, õ fogja majd megnyitni. Egész nap számítunk a közönség érdeklõdésére. Örülnénk, ha minél többen kedvet kapnának a kuvaszok tartásához – tette hozzá.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.