Ismét lehet úszásoktatás a gyógyfürdőben

Farkas Sándor országgyűlési képviselő, dr. Kalmár Mihály főigazgató és dr. Surányi Anita  járási tisztifőorvos a sajtótájékoztatón.A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal Népegészségügyi Intézete augusztus 30. határozatával lehetőség nyílik arra, hogy a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Gyógyfürdőjének bizonyos medencéiben 14 alatti gyermekek is fürdőzhessenek a jövőben, így igény esetén sor kerülhet az óvodás gyermekek úszásoktatására is a szentesi gyógyfürdőben.

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal Népegészségügyi Intézetével, valamint Farkas Sándor országgyűlési képviselővel kereste a megoldást arra, hogy a szentesi lakosság által támasztott igényeknek megfelelően ismételten legyen lehetőség arra, hogy 14 éven aluli gyermekek is fürdőzhessenek a gyógyfürdőben, illetve sor kerülhessen úszásoktatásra. A témakörben Szentes Város Önkormányzatával egyeztetés történt.

Az egyeztetési folyamat eredményeként dr. Kalmár Mihály főigazgató, dr. Surányi Anita járási tisztifőorvos és Farkas Sándor országgyűlési képviselő szeptember 4-én sajtónyilvánosan bejelentette, hogy a Szentes, Ady Endre utca 44. szám alatti Termál Gyógyfürdő udvari medencéjében és a kupolával fedett Jobb II. hideg vizes kismedencéjében gyermekek is fürödhetnek.

Ez a két medence a továbbiakban nem gyógymedenceként üzemel. A kupolatérben lévő Jobb II. hideg vizes kismedencét a hőcserélő berendezés kicseréléséig saját hideg vizes kutunk vizével, míg az udvari medencét a vízforgató berendezés beépítéséig kevert vízzel töltik fel, így a medence vize nem minősül gyógyvíznek.

A Termál Gyógyfürdő többi medencéjének igénybe vételével természetesen a jövőben is lehetőség van gyógyfürdőzésre.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal Népegészségügyi Intézete határozatában felhívta a figyelmet arra is, hogy az udvari ülőmedencét és a kupolatérben lévő Jobb II. hideg vizes kismedencét a 6 éven aluli, továbbá úszni nem tudó 14 éven aluli gyermek csak felnőtt felügyelete mellett veheti igénybe. A fürdő kupolával fedett gyógymedencéit 14 év alatti gyermekek csak orvosi rendelvényre vehetik igénybe, az igénybevétel céljától függetlenül.

A gyermekek fürdőzésének és úszásoktatásának lehetővé tételéhez szükség volt belső műszaki átalakításra is, több mint 3 millió forint értékben.

Cseh-Lakos Ilona 
sajtószóvivő
(Fotó: dt. )

Kapcsolódó információ: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=195207

Előzmény: http://www.varosivisszhang.hu/?p=17086

Egy hozzászólás “Ismét lehet úszásoktatás a gyógyfürdőben” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    ÚJABB INFORMÁCIÓ

    A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Szentes, Ady Endre utca 44. szám alatt található Gyógyfürdőjének udvari, külső medencéjét a 18 éven aluli látogatók térítésmentesen vehetik igénybe szeptember 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.