Joghurtban pácolt csirkemell rakott zöldséggel

Kész az ételünk.Hozzávalók 4 személyre: 4 db csirkemellfilé, 2 dl joghurt, 1 teáskanál curry, só, olívaolaj. Körethez: 4 db paradicsom, 100 g ruccola, 2 fej lilahagyma, 2 fej zsenge leveles kel, 1/2 dl olívaolaj, só, durvabors. Tésztakörethez: 150 g liszt, 50 g zúzott tökmag, 1 dl tej, 1 db tojás, 1 kávéskanál sütõpor, kevés olaj a sütéshez.

A csirkemelleket a curry-vel elkevert joghurtba forgatjuk és egy éjszakára hûtõgépbe tesszük. Másnap a sütés elõtt sózzuk, majd egy kevés olívaolajon kíméletesen, nagyon lassan megsütjük úgy, hogy a belseje ne száradjon ki.
A körethez a paradicsomokat 4 karikába vágjuk, olívaolajon kevés sóval borssal megsütjük, majd kivesszük a serpenyõbõl. A zsiradékra rádobjuk a ruccolát és átforgatjuk úgy, hogy még roppanós maradjon. Végül a paradicsomszeletek közé rétegezzük a ruccolát. Vékonyan felszeleteljük a lilahagymát és az elõbbi serpenyõben kicsit megpirítjuk, hogy karamellizálódjon. A zsenge leveles kelt forró vízbe tesszük 3-4 percre, kivesszük és ezt is átforgatjuk a serpenyõben a hagymás olajon. Ha nem kapunk leveles kelt, akkor zsenge fejes salátával helyettesíthetjük. Azt is ugyanúgy kettévágjuk, mint a kelt és a forrázás után a serpenyõben megforgatjuk.
A tészta körethez a tojást, a tejet, a lisztet, a zúzott tökmagot és a sütõport sûrû palacsintatészta sûrûségûre keverjük, majd kanálnyi darabokat szaggatunk és kevés zsiradékon megsütjük mind a két oldalát. Elkészítés: 50-60 perc.

Rovatunk a Hungerit Zrt.
támogatásával készül.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.