Zöldár-2013 árvízi védekezés

Eligazítás.A Magyar Honvédség törvényben meghatározott feladata, hogy közreműködjön a katasztrófavédelmi feladatok ellátásában. A honvédség személyi állományával és technikai eszközeivel ott jelenik meg és akkora erővel, amilyen megkeresés érkezik felé.

A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred részvétele az árvíz védekezési feladatokban a Duna magyarországi felső szakaszán:

Parancs ismertetése.

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred felkészült egy esetleges árvíz elleni védekezésre. A műszaki katonák készen álltak, hogy szükség esetén bármikor segítséget nyújtsanak a magyar lakosságnak az árvízi védekezésben.

Feladatvégrehajtáshoz felkészülni.

Elöljárói intézkedés alapján a Műszaki Ezred kijelölt erői 2013. június 04-től részt vesznek az árvízi védekezési tevékenységben. A személyi állomány és a technikai eszközök átcsoportosításra kerültek, és közúti menetet hajtottak végre a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájába, mint bázislaktanyába.

Útnak indultak a katonák.

Az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság és – a bázisul szolgáló – győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoksága között összekötő főtiszt Varga István mk. alezredes, a Műszaki Ezred parancsnokhelyettese.

Az alakulattól a védekezésbe bevont kirendelt csoportok:

–         Búvárcsoport mentőbúvárral.

–         Áramellátást és világítást biztosító csoport.

–         Könnyű vízi mentőcsoport.

–         Egészségügyi csoport.

A feladat végrehajtásban jelenleg 26 fő és 16 db technikai eszköz vesz részt.

Megérkezés.

 A tevékenységbe bevont állomány indulás előtt munka, tűz és balesetvédelmi oktatásban részesült. Ellátásra kerültek a szükséges munkavédelmi felszerelésekkel (munkavédelmi kesztyű, gumicsizma).

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.