Nemzetközi Szenior Úszóverseny

Versenyzők 2007-ben.jpgMájus 31-én és június 1-én tizenharmadik alkalommal népesítik be a szentesi sportuszodát a szenior úszók.

A nemzetközi mezõnyben a 25 életévüket betöltött, és azt meghaladó, amatõr szinten szívesen úszó felnõttek vehetnek részt. Ötévenként növekvõ korcsoportban hirdet majd a szervezõ Delfin Egészségmegõrzõ Sport Club eredményeket. 
Az elsõ napon hat nõi és hat férfi versenyszámban folyik a vetélkedés a hosszabb, 66 méteres távokban, míg másnap a rövidebb, 33 méteres próbák következnek. Ki-ki bizonyíthatja, hogy  gyors-, mell-, vagy hátúszásban képes-e jobb idõt teljesíteni, netán  inkább a pillangóúszás az erõssége. A versenyzõk váltóban is képviselhetik csapatukat.
Pólyáné Téli Éva, a klub elnöke érdeklõdésünkre elmondta, hogy a már beérkezett nevezések alapján nagy versenyre számít. Európa és világbajnoki helyezettek, érmesek is részt vesznek a szentesi versenyben. Többek között a múlt hónapban Perth-ben megrendezett Világbajnokság elsõ helyezettje és érmesei is eljönnek Szentesre megmérettetni. Úszókra számít Temesvárról, Resitából, Kassáról, Szabadkáról  és Belgrádból is.
Az egyes versenyszámok helyezettjei ezúttal is érmeket kapnak. A legidõsebb versenyzõk a Kovács Imréné Margitka néni emlékére alapított különdíjat vihetik majd magukkal. Margitka tavaly még maga is ott szelte a vizet a többiekkel együtt.
Aki meggondolja, s még szívesen benevezne a nemes versengésbe, vagy további részletekre kíváncsi, Pólyáné Téli Évától kérhet felvilágosítást a delfin_esc@freemail.hu címen, vagy esti órákban a (63) 314-998 telefonon. 
Sokak számára jelent örömet a tömegsportok ezen formája. Érdemes komolyan venni, és rászánni a szabadidõt erre az egészséges elfoglaltságra. A komoly gyakorlás elõbb-utóbb sikerélményhez vezet. Akkor pedig már vétek volna abbahagyni. Így vannak ezzel a verseny szervezõi is, akik a szurkolókat is nagy örömmel látják.                   
– dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.