Ifjúsági Cselekvési Terv

Soroló.Szentes Város Önkormányzatának Ifjúsági Cselekvési Terv 2010-11 dokumentumában az önkormányzat és hivatala operatív tevékenységeit illetõ, valamint a gyermekvédelem és oktatás területén megfogalmazott, továbbá a pályázatok segítségével megvalósuló humán és infrastrukturális fejlesztések, munkára nevelés, foglalkoztatás és forrásteremtés témakörében elõirányozott tevékenységei teljesültek.

A Képviselõ-testület elfogadta Szentes Város Önkormányzata Ifjúsági Koncepciójának megvalósítását feladatelemekre bontó új Ifjúsági Cselekvési Tervét. A Terv 2013-14-re határoz meg feladatokat a helyi fiatalság sorsát alapvetõen befolyásoló területeken.
A célok között szerepelnek olyan prioritások is, melyek aktualitása folyamatos: ezért a megújult Tervben újra szerephez jutnak.
Vannak viszont olyan területek is, amelyek – pl. a közigazgatás átszervezése miatt – a továbbiakban már nem tartoznak az önkormányzat illetõségébe. Ilyen például az oktatás. Nyilvánvaló azonban, hogy szentesiek a gyerekek, akik az iskolákba járnak, tehát szükséges megfogalmazni rájuk vonatkozó intézkedéseket. Ezek végrehajtásában célszerûen együtt kell majd mûködni az iskolák fenntartójával.
Az ifjúsági munka jellemzõen ágazatközi terület, része szinte minden, az önkormányzat hatáskörébe tartozó döntési folyamatnak. Éppen ezért Szentes Város Önkormányzata folyamatosan napirenden tartja az ifjúsági ügyeket, különös tekintettel a mobilitásra, lakásügyre, felsõoktatásra és a munkahelyteremtésre.
A rendelkezésre álló forrásokat pályázati pénzeszközökkel egészítik ki, ezek megszerzését a hivatal és egyéb intézmények, szervezetek egyaránt fontosnak és nélkülözhetetlennek tartják.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.