Még néhány szó az ésszerű táplálkozásról

Fantazy.jpgAz ésszerû táplálkozást el lehet sajátítani. Amikor esznek, soha se egyenek jóllakásig. Mindig keveset és naponta többször táplálkozzunk. A szervezet jól tudja, mire van szüksége.

Étkezéskor együnk lassan, és jól megrágva a falatot. Szilárd, darabos anyagot ne nyeljünk le, mert terheljük a gyomrunkat. Mindennapi megszokott élelmünk savas, vagy lúgos  kémhatású. Mindkét állapot betegségekhez vezethet. A szervezetnek újra és újra semlegesítenie kell. Minden embernek a táplálék igénye egyedi és idõvel még változik is. Érdemes meghatározni, mit kell, vagy lehet fogyasztania, a betegségtõl függõen állítsuk össze napi étrendünket. Pl. vegyünk egy falat zöldséget, kenyeret, halat vagy fõtt rizst. Alaposan rágjuk meg, ha a szánkban egyszerû pép lesz, szinte feloldódik a falat, és jól esik lenyelni, akkor a szervezet szívesen fogadja az ételt.
Például rágás közben elõfordulhat, talán ezt a falatot nem kellene lenyelni. Ilyen esetben jegyezzük meg, mit nem kíván a szervezetünk.
A mai konyhatechnika becsap bennünket, így kerülnek ártalmas anyagok a szervezetbe fûszerekkel, szószokkal, mesterséges édesítõszerrel. Fogyasszunk olyan táplálékokat, amit szívesen eszünk, sok folyadékot igyunk, ami rendszeresen kimossa az ártalmas anyagokat.
Gondoskodjunk rendszeresen a “semleges” kémhatású állapotról, a legtermészetesebb módszereket alkalmazva, pl. salaktalanító, vagy bionet teák, gyógyhatás szerint összeállított teák.

(Folytatjuk.)

Csordás Istvánné
természetgyógyász
eü. szaktanácsadó

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.