Elismerték tudományos munkásságát

Dr. Papp Zoltán.Idén február 21-én került sor a „Bugyi István Emlékérem” átadására, amikor „Tudománnyal a kórházért-díjat” vehetett át Dr. Papp Zoltán fõorvos, akinek a Szegedi Orvostudományi Egyetem 1978-ban történõ elvégzése után a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Sebészeti Osztálya az elsõ és egyetlen munkahelye.

1983-ban általános sebészeti szakvizsgát, 1996-ban érsebészeti szakvizsgát, 2009-ben a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán orvosközgazdász diplomát szerzett.
Tagja a Magyar Sebész Társaságnak, a Magyar Gasztroenterologiai Társaságnak, a Magyar Érsebészeti és Angioló-giai Társaságnak, valamint a Magyar Orvostörténeti Társaságnak.
1984-tõl 1993-ig a Szentesi Kórház Tudományos Bizottságának titkára, 2006-tól Szentes Város Képviselõ Testülete Egészségügyi és Szociális Bizottságának tagja. 2009 és 2010 között a képviselõ-testületben dolgozott. 2007-tõl 2009-ig a Szegedi Akadémiai Bizottság Orvostörténeti Munkabizottságának titkára volt. 1995-tõl 2003-ig a Rádió Szentes Orvos mikrofonnal címû rovat vezetõje. 2005-ben a Szentes-Csongrád Ro-tary Klub alapító elnöke. A Pálmások Szövetsége.Pálmások Szövetségének alapító tagja. Az átadó ünnepséget követõ tudományos ülésen Dr. Zsoldos Ferenc fõorvos munkásságáról és hagyatékáról emlékezett meg. Nagy gondossággal tanulmányozta és dolgozta fel Bugyi professzor szakmai életpályájának meghatározó eseményeit is. A nagy elõd szakmai és emberi példája követendõ minden orvosgeneráció számára. Korábbi nyilatkozatában alakját így idézte fel, immár az emlékéremmel 2011-ben kitüntetettként:
– Medikusként ismertem meg Bugyi professzor urat. Rendkívül egyszerû, szerény, ám nagy tudású, karizmatikus személyiség lévén mi tanítványok, nagyon szerettük, mert mindig bizalommal kérdezhettük, a közleményeinket átnézte, segített.
Az elismeréshez gratulálunk.

VÁROSUNKÉRT! NEM PÁRTOKÉRT!

VELÜNK! FÜGGETLENEKKEL!

PÁLMÁSOK SZÖVETSÉGE

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.