Az állattenyésztőkért lobbizik a választmányban

Dobos doktor mosómedve szemműtétét végzi.jpgVan, aki sosem tud lassítani. Az ilyen emberek sok barátot és sok ellenséget szereznek egyszerre. Dr. Dobos András sokoldalú tevékenységei közül most a választmányi tagságáról beszélgetünk, amint az állatorvosi rendelõ elcsendesedik. Érkezésemkor éppen egy mosómedve szemmûtétét fejezte be, s még egy rákkal küszködõ kutyust is ellátott.

Egy éve tagja az MSZP országos választmányának a Szentes-csongrádi kistérségbõl, errõl beszélgetni manapság önmagában véve is bátorságot jelent. András azonban azt mondja, õ ott is kizárólag a szakmaiságot képviseli. A választmány havonta ülésezik, személy szerint a mezõgazdasági és az ifjúságpolitikai kérdések szószólója.
Kételkedésemre, már mint: tud-e a választmány érdemben hatni a kormányra és az Országgyûlésre, Bandi igenlõen érvel.
– Ezekre az ülésekre rendsze-resen eljön a kormány minden tagja, – meséli. – El is várják, hogy feltárjuk és megbeszéljük a problémákat, jó magam pedig igyekszem is kihasználni a lehetõséget. Így a nyáron az állattenyésztési ágazatot sújtó drasztikus gabonaár növekedés miatt emeltem szót, és rendszeresen érvelek az agrárügyekkel foglalkozó bizottság ülésein, kiemelt figyelemmel a kertészet helyzetére is.
Sikerült konkrét eredményt elérned?
– A szigorúbb élelmiszerbiztonsági szabályozás, azt gondolom, hogy az én érdemem is. Ez megnyilvánul a múltik fokozottabb és rendszeresebb ellenõrzésében, ami a fogyasztók, a lakosság érdekeit szolgálja. A másik eredmény az a lobbi tevékenység, amelynek köszönhetõen a helyi sertéságazat mintegy száz millió forintos fejlesztési forráshoz juthatott. Továbbra is nagyon fontosnak tartom ezeket a területeket, különösen abból a szempontból is, hogy a környezetvédelmi beruházások megtörténhessenek a sertéságazatban. 
Az állatorvosi rendelõbe újabb páciensek érkeznek, ezért megszakítjuk a diskurzust. A fiatal hölgyek távoli településrõl  egy kedves kis pulival keresték fel András kiséri rendelõjét. Egyikük évtizedekig dolgozott az egészségügyben, azt mondja, hogy amióta a szakma ennyire elembertelenedett, nem vágyik vissza. A kutyus ultrahangos vizsgálat után aprólékos ellátást, gazdái útravalóul bõséges tanácsot kapnak az otthoni kezeléshez. Közös ismerõs által jutottak el Szentesre, s már nem elõször járnak Andrásnál. Szakmai hozzáértését, a figyelmes, gondos ellátást dicsérik, aminek ha a töredéke megmaradt volna a mai emberi gyógyászatban, nem néznénk ilyen kétkedõen a holnap egészségügye elé. Jogos, hiszen ebben a kis rendelõben minden mûszer együtt van a kedvencek állapotfelméréséhez és szakszerû kezeléséhez.
Andrással visszatérünk eredeti témánkhoz.
– A választmány tehát, az eddigiekbõl is kitûnõen, gazdasági testület, így közvetlenül a kormány, közvetve az Országgyûlés döntéshozatali munkáját mozdítja elõ, – magyarázza.
Végezetül dr. Dobos András arról számol be, hogy húsvét után a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, Simon Gábor lesz a vendége. Megismerteti városunkkal, és ellátogatnak helyi vállalkozásokhoz is.
Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.