Az idén is 10 milliárd a keret – Csongrád megye a legjobb pályázók között

Illusztráció. www.sikerado.hu.Február 14-tõl lehet pályázni idén munkahelyteremtõ beruházással arra a 10 milliárdos keretre, amelyet egy hete hirdetett meg a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az elsõsorban mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtõ beruházásait segítõ pályázati program lebonyolítói a korábbi évekhez hasonlóan idén is a megyei munkaügyi központok lesznek.

A tavalyi évben a forráslehívásban Csongrád megye volt az egyik legeredményesebb megye: az év során 47 vállalkozás több mint 401 millió Ft támogatást kapott, ami 221 új munkahely létrehozásához nyújtott segítséget. A pályázat egyúttal 718 munkavállaló megtartását is jelentette, hiszen a kiírás szerint a nyertesnek két éven át a már meglévõ létszám megõrzését is vállalnia kellett.

 Ez a fajta támogatás beruházás jellegû: gépek, eszközök, berendezések vásárlására használható fel. Az elnyert összegbõl munkahelyet kell teremteni, amelyet legalább két évig, az ahhoz kapcsolódó beszerzéseket pedig legalább három évig kell fenntartani. A tavalyi pályázati alap egyik nyertese a szegedi székhelyû SA-NEX PRO Kft. volt.  Az 1997-ben alapított vállalkozás fürdõszobai berendezéseket gyárt és forgalmaz. A szaniter áruk elõállítása az üzemben egyedi, öntött kerámia technológiával történik, melyben a vállalkozás Magyarországon piacvezetõnek számít. A pályázati támogatásból egy mûmárvány öntõgépet vásároltak, a mûködtetéséhez pedig 17 fõ új munkavállalóra volt szükségük. A támogatás kapcsán megtartandó létszám összesen: 30 fõ. A korszerû berendezés mûködtetésétõl a kft. kapacitás-bõvülést remél, versenypozíciója várhatóan jelentõsen javul, így Közép-Európa egyik potenciális mûmárvány szaniter-gyártójává válhat.
Az idei pályázattól országos szinten a Nemzetgazdasági Minisztérium 5200 új munkahely létrejöttét várja a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknál. A 10 milliárd forintos keretösszegbõl 700-800 cégnél további 10 ezer munkahelyet õrizhetnek meg 2013-ban. Pályázni április 5-éig lehet, a támogatásokról május 31-éig születik döntés.
Azért, hogy Csongrád megye vállalkozásai ismét sikerrel pályázzanak, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja minden járási központban munkáltatói fórumokat szervez a helyi vállalkozók számára.

Varga Márta
kommunikációs vezetõ

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.