Reneszánsz emlékév – Meseíró pályázat

Matthias_Corvinus.jpgA “Mosolygósabb Régióért” Kulturális Közhasznú Egyesület a “Reneszánsz emlékév” tiszteletére nemzetközi meseíró pályázatot hirdet három korcsoportban.

I. korcsoport: Az általános iskola 4-6. évfolyamos diákjai.
II. korcsoport: A 7-8. évfolyam és középiskolás tanulók.
III. korcsoport: 18 év felettiek. (Felnőttek.)
A pályázat mottója: “Meghalt Mátyás király, oda az igazság.” Olyan párbeszédes meséket, történeteket várunk, amelyek a máról szólnak. Amelyek nem a klasszikus szereplõkkel és történettel mesélnek klasszikus értékekrõl és hangnemben, hanem modern gondolatiságot hordoznak, újszerû ötleteket használnak, és örök értékeink megóvására figyelmeztetnek. A most születõ meséknek nem lehet hõse Mátyás király, a történet nem játszódhat Mátyás korában.
A modern mesék számítógéppel maximum öt gépelt oldal terjedelemben készüljenek. (Normál sortávolság, 14-es betûméret.) A dolgozatokat három egymással egyezõ példányban kérjük elkészíteni és beküldeni címünkre. A dolgozat borítólapjaként a készítõ a következõ adatokat tüntesse fel: a szerzõ neve, életkora, lakcíme, felkészítõje és iskolája – ha van -, elérhetõségei: e-mail, telefon. Csatoljon továbbá egy nyilatkozatot arról, hogy a mû a saját szerzeménye, és az nyomtatásban még sehol meg nem jelent.
Beküldési cím: 6600 Szentes, Nagyörvény u. 58. Határidõ: 2008. március 30.
A pályamunkákat szakmai zsûri bírálja el. A legsikerültebb dolgozatok internetes oldalunkon megjelennek, továbbá készítõik értékes tárgyjutalmakban részesülnek. Eredményhirdetés és díjátadás: május 9-én délután Szentesen, a Kiséri Napok keretében. (Minden résztvevőt értesítünk!)
További részletekrõl a 06-20/9837-226-os telefonon, vagy e-mailben: visszhang@szentesinfo.hu címen lehet érdeklõdni. 
 
Eredményes felkészülést kíván az egyesület elnöksége.

2 hozzászólás “Reneszánsz emlékév – Meseíró pályázat” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Kedves Pályázó!

    Értesítjük, hogy az év elején meghirdetett pályázatunkra közel száz alkotás érkezett. A pályázók Magyarország szinte teljes területéről és Erdélyből küldték el modern meséiket. A pályamunkák magas számára tekintettel előzsűrizésre volt szükségünk, amely két szempont, a formai megfelelés és a tartalom alapján történt.
    Az előzsűri úgy döntött, hogy a döntőbe húsz alkotást juttat tovább. Az értékelés még folyamatban van, s mivel a pályázók jó része e-mail címmel nem rendelkezik, a kiértesítési idő meghosszabbodik. Így az eredményhirdetés időpontja 2008. július 05-re változik.

    Szeretnénk, ha ezen a napon minél több döntőbe jutott pályázóval személyesen is találkozhatnánk. Hamarosan a végeredményről, és a további tudnivalókról is részletesen tájékoztatjuk Önt. A legjobb alkotásokból május 10-i rendezvényünkön részletek hangoznak el, július 05-re pedig egy győztes alkotás színpadi feldolgozásával szeretnénk meglepni a kedves pályázókat. A kiértesítésig kérjük és köszönjük szíves türelmét.

  2. Tamás Kata:

    Értesítem a kedves pályázókat, hogy a mai napon a kiértesítő leveleket megküldtük, amely tartalmazza az elért helyezéseket, az eredményhirdetés helyszínét és időpontját egyaránt. Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal a 06-20/9837-226-os telefonon, vagy e-mailben a visszhang@szentesinfo.hu címen. Várjuk szeretettel kedves Pályázóinkat az eredményhirdetésre! Ezen az oldalon a pályamunkákból július hónap folyamán válogatást helyezünk el, érdemes lesz folyamatosan visszanézni.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.