Köszönet oklevél és The Voice paródia

Tegnap emlékeztek meg a Szociális munka napjáról Szentesen. A városi önkormányzat szakmai intézményeinek dolgozói, összesen 225 fő kapott meghívást a rendezvényre, ez alkalommal “Köszönet” oklevelekkel ismerték el a rászorulókért végzett kimagasló teljesítményeket.

Minden évben öten kaphatnak Köszönet oklevelet. Ezúttal tizenkét javaslat érkezett az önkormányzat szociálpolitikai osztályának felhívására, amelyekről a szociális bizottság döntött. Így az idén Bányai Zsolt lett az egyik jutalmazott, aki évek óta támogatja a hátrányos helyzetű egyéneket és csoportokat ingyenes ebéddel. Az elmúlt évben háromszor, az idén is már többször 130-170 adag étel elkészítését vállalták, amit  idősek, fogyatékkal élők, nagycsaládosok, hajléktalanok  fogyaszthattak el, különösen  a hosszú hétvégéken.

Elismerték a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete helyi csoportjának kollektív vezetése munkáját. A csoport létrejötte óta azon dolgozik, hogy felvállalja a beilleszkedéssel járó nehézségek leküzdését, segít eligazodni a szabályok és rendeletek halmazában. Az elmúlt évtizedben sok mozgásában korlátozott embertársuknak segítettek, hogy hozzájuthassanak az egyes támogatásokhoz, szerveztek részükre szabadidős programokat.
Lehoczki Józsefné titkár vette át az oklevelet a hét fős vezetőség nevében. Megtudtuk tőle, hogy jelenleg 227 tagot számlálnak, átlagéletkorúk  eléri a 63 évet. Az utóbbi években egyre több nehézséggel néznek szembe érdekérvényesítő tevékenységük során, azért a fiatalos és lendületes vezetőség rendszeresen látogatja az ágyhoz kötött tagtársakat, segítenek számukra a szükséges segédeszközök beszerzésében, a különféle támogatások megszerzésében. Jó hangulatú szórakoztató vagy ismeretterjesztő klubdélutánjaik kiváló lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra, barátkozásra.

Köszönet oklevélben részesült Csőke Márta a Bechermann cég kereskedelmi igazgatója is. A cég speciális gyógycipők gyártásával és értékesítésével foglalkozik,  így adományokat juttat el rendszeresen az intézményeken keresztül a rászorulókhoz.

Dohányné Jelenfi Ilona munkáját is megköszönték az elismerő oklevéllel. A Központi Gyermekélelmezési Konyha vezetőjeként, munkatársaival együtt, igyekeznek az ellátottak igényeit a lehetőségeken belül a legmesszebbmenőkig kiszolgálni.

Gilicze Andrásné önzetlen, lelkiismeretes és segítőkész munkáját is megköszönték. A Szentes-Felsőpárt Református Egyházközség gyülekezete, irányításával ebben az évben is több alkalommal segítette a Hajléktalan Segítő Központ ellátottait több fogásos meleg ebéddel és élelmiszerekkel.

A munkatársakat a szociálpolitika osztály dolgozói lepték meg vidám műsorral. A The Voice paródiáján keresztül igyekeztek rávilágítani a rászorulók mindennapjaira, az őket foglalkoztató legégetőbb problémákra, igényekre. Lencséné Szalontai Mária osztályvezető kédésünkre azt mondta, az egyre vastagodó akták arról árulkodnak, hogy évek óta nem sikerül az ellátórendszerből kikerülniük a családoknak. Ám egyre többen vannak azok is, akiknek még az aktája vékony, hiszen csak mostanában keresték fel a munkatársakat. A járási ügyeket három kollégája fogja majd januártól átvenni, azonban arra számít, hogy a maradók munkája ezután tovább fog nőni.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.