Lábtenisz Magyar Bajnokság lesz Szentesen

Szentes ad otthont a Magyar Lábtenisz Szövetség 2012. évi Magyar Bajnokságának!

A Lábtenisz Szövetség elnöke, Halmai Miklós, és a szentesi lábteniszes Bertók Róbert többszöri egyeztetése után nyílt meg a lehetõség a verseny itthoni rendezésére, amelynek november 17-18. napokon, a szentesi Dr. Papp László Sportcsarnok lesz a helyszíne.
A versennyel kapcsolatosan Bertók Róbert szervezõt kérdeztem.
– Mennyi indulóra számítasz ezen a versenyen?
– Várhatóan az eddigi legnagyobb hazai indulószámmal rajtol majd a 2012. évi magyar bajnokság, hiszen rendkívül nagy az érdeklõdés már most is az egyesületek részérõl. Mindemellett több kategóriában is indulhatnak a résztvevõk. Lesz ifjúsági, nõi, felnõtt amatõr, és felnõtt profi kategória is.
Mitõl profi, és mitõl amatõr egy lábtenisz versenyzõ?
– Senkit ne tévesszen meg az amatõr kifejezés. Itt is láthatunk majd olyan versenyzõket is, akik magas szinten ûzik ezt a sportot. A profi kategóriába azok tartoznak, akik 2010. év óta bármikor válogatottként szerepeltek versenyeken, esetleg jelenlegi válogatottak.
Szentesrõl is számíthatunk indulókra?
– Természetesen! Méghozzá nem is kevésre. A Ferenczi Zoltán és Papp Tibor által vezetett Szentesi Lábtenisz SE színeiben is sok versenyzõ indul majd. Lesz köztük ifjúsági, felnõtt, és nagyszámú szeinor nevezés is.
Lehet pontszerzõ, esetleg éremesélyese a szentesieknek ezen a bajnokságon? – Számítunk pontszerzõ helyekre és esetleg éremre is a szenior kategóriában, az amatõr párosban, sõt a profi kategóriában is. A „régi nagy” lábteniszesek mind indulnak ezen a rendkívüli versenyen. Felnõtt amatõrben pontszerzõ esélyes, megfelelõ pár megtalálása után,  Tóth Dániel, vagy a Papp Tibor és Oláh Tamás páros. Azt gondolom, hogy eséllyel indulok én is a pontszerzésért, sõt az éremért is a páros küzdelemben. Itt Sípos Árpád lesz a párom, aki az egyik legkiemelkedõbb tudású versenyzõ az amatõr mezõnyben. Árpád, és Oláh Tamás elindul egyéni kategóriában a profik között is.
– Érdekes lenne, ha ökölvívás és kick-boksz sportágak után egy harmadik sportágban is letennéd  a névjegyed…
– Valóban az lenne, de a várhatóan sûrû mezõnyben ez nem lesz könnyû!
Vártok  szurkolókat?
– Mindenkit szeretettel várunk majd a két egész napon át tartó mérkõzésekre! A szombati napon 3 pályán folynak majd a mérkõzések reggel 9 órától, vasárnap pedig a hármas mérkõzések, és a kategóriák – várhatóan rendkívül színvonalas – döntõi kerülnek megrendezésre egy pályán. A vasárnapi döntõk közvetítésével kapcsolatosan többször egyeztettünk Kovács (Ko-Ko) Istvánnal, így várhatóan az RTL Sportklub adni fogja a mérkõzéseket!
Üzensz valamit a szurkolóknak?
– Igen! Aki szereti a színvonalas és látványos labdasportokat, az feltétlenül jöjjön el erre a magyar bajnokságra. Jöjjenek, és szurkoljanak a szentesi versenyzõknek, hiszen ebben az évben akár az egyik sikersportág is lehetünk Szentesen! A belépés ingyenes lesz, minden bíztatást köszönünk és mindenkire számítunk!
– Sok sikert a helyi csapatnak!                              D. M.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.