Szentesi siker Tiszakürtön

Szeptember 29-én a Varga Bringa Kerékpár Szaküzlet szervezésében vettek részt  szentesiek a Tisza-kürti Duatlon Bajnokságon. A regionális megmérettetésen szép eredmények születtek.

Gyermek korcsoportokban a Kiss Bálint Református Általános Iskola testnevelõ tanára, Dósai Molnár Szilvia tizenhárom növendékét készítette fel a megmérettetésre. Közülük Dudás Szabó Kata a III. korcsoportban elsõ helyezést ért el. IV. korcsoportos tanítványai, Szabó Réka második, míg Kon-dorosi Gréta harmadik helyezéssel  zárta a versenyt.
A gyerekeket hat felnõtt induló is kísérte, közöttük két hölgy versenyzõ. Mindketten remekül helyt álltak, hiszen a tizenegy fõs mezõnyben a szentesi Varga Ágnes az elsõ, Ladányi Andrea a második helyen végzett.
A férfiak népes mezõnyében nem volt annyira könnyû dolguk a szentesi tapasztalt kerékpárosoknak, azonban Ratkai Zoltán így is megszerezte az elsõséget. Míg a csapatot szervezõ Varga Lajos harmadikként teljesítette a távokat.
Szentesrõl szenior versenyzõ is indult Lõrincz Gábor személyében, aki ugyancsak elismeréssel tért haza.
A duatlon 3 + 2 km futásból és 10 km kerékpározásból állt.
Ugyanez a csapat, további helyi amatõr sportolókkal kiegészülve, rajthoz állt a Szentes – Csongrád “G”-átfutáson is. A kisbabáját váró Dósai Molnár Szilvia elsõként teljesítette a rövid távot, így megnyerte a versenyt. Tizenkilenc tanulója közül négyen értek el még kiváló helyezést.
Fontos tudnia minden amatõr kerékpárosnak, hogy idén is lesz 23 órás tekerés. A rendezvény október 21-én 16 órakor rajtol a Kossuth téren, és másnap 15 óráig tartanak a futamok. A rendezvény fõdíját a Varga Bringa Kerékpár Szaküzlet ajánlotta fel, amely egy lépcsõzõ. A verseny résztvevõi között talál majd gazdára.    
D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.