60 éves a falu – Programok Nagytőkén

Nagytõke községben augusztus 11-12-én rendezik a falunapot. A hagyományos programsorozattal egyúttal a község fennállásának 60. évfordulójára is emlékeznek.

A falu legidõsebb és legfiatalabb lakóját is köszöntik azon az ünnepi testületi ülésen, amelyet a falunap alkalmából, és a falu fennállásának 60. évfordulója megünneplésére rendeznek augusztus 11-én 10 órától.
Reggel azonban már kezdetét veszik a kispályás labdarúgó mérkõzések. 11 órakor nyílik “A falu képekben a 60 év tükrében “ fotókiállítás, majd 13 órakor ünnepi köszöntõk hangoznak el. 13.30 órától a helyi óvodások, és a tánccsoport mutatja be legújabb produkcióját. 14.15 órától a gyerekek rajzversenyen vehetnek részt, a feladat az lesz, hogy rajzolják le a falu szépségeit, látnivalóit. Közben az érdeklõdõk helytörténeti totót is kitölthetnek.

15 órakor népmûvészeti kiállítás nyílik, Eperjes, Derekegyház és Nagymágocs alkotóit látja vendégül a község. A Szegvári Tûzköves Hagyományõrzõ, Ismeretterjesztõ, Kulturális Alapítvány népies, zenés vígjátékkal lepi meg a közönséget. 16.30 órakor kerül sor a foci bajnokság eredményhirdetésére. 17 órakor ZsÁkBaMacSkA. 18 órakor a szentesi Ágoston Anita lép színpadra legújabb gyermekmûsorával. 19.30 órakor a helyi fiatalok egy csoportja várja a közönséget humoros mûsorával. 20.30 órakor Aradszky László lép színpadra, majd utcabálra kerül sor a Coctail zenekar közremûködésével.
Másnap lovas programok, a Szentesi Fogathajtó Egyesület szabadedzései és Quad bemutató is szórakoztatja a látogatókat. Reggeltõl fõzõversenyre nevezhetnek a gasztronómia szerelmesei, melynek eredményhirdetése 14 órakor várható.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.