Üdülőközpont – Készülnek a szezon kezdetére

Aki mostanában a Szentesi Üdülõközpontban járt, az tapasztalhatta, hogy mindenhol átalakítások, festés zajlik. Készülnek a nyári szezonra. Mindezekrõl Szûcs Szabolcs (képen), az Üdülõközpont igazgatója beszélt lapunknak.

A fürdõben komoly változások és fejlesztések történnek – mondta.
– Az egyik jelentõs változás a kemping bejárat áthelyezése. Sok volt az illetéktelen behatoló, amikor az automata kapu kinyílt, sokan besurrantak az autókkal és zavarták a kemping vendégeit. Itt viszont, az új Vecseri-foki bejáratnál már ez meg fog szûnni, ugyanis a kemping ellentétes végére kerül a bejárat. A recepciós személyzet is ide költözik. Építtettünk egy recepciós faházat, ahol közvetlenül a kapun tudják fogadni, eligazítani vendégeket. A régi recepciós házból pedig közösségi hely lesz, ahol a kemping vendégei tudnak együtt tévézni, étkezni, akár légkondicionált körülmények között is – vázolta.
Kamerák figyelik majd a fürdõ területét?
– Az új Vecseri-foki kapubejáróhoz, de a fürdõ több pontjához is tartozik kamera rendszer, amely kibõvítette a régi két kamerás figyelõrendszerünket. Így most már hat kamerával tudjuk figyelni, rögzíteni a fürdõben történteket. Egyrészt felügyeljük a fürdõ zavartalan mûködését, másrészt segítjük a biztonsági személyzet munkáját, éjjel-nappal. Bízunk benne, hogy biztonságosabb lesz az itt tartózkodás, nõ vendégeink komfortérzete.

Legutóbbi beszélgetésünkkor említetted a medencék fejlesztését. Ez a folyamat most hol tart?
– Hamarosan kezdjük a 25 méteres medencében az élmény elemek kiépítését. A csúszda medence is a napokban lesz kész. Kivettük a lépcsõt, átnéztük a csúszdákat, hogy megfelelõ üzemi állapotban legyenek. Amint  az idei szezon beköszönt, indulhat a csúszdázás, élményfürdõ is. Ezzel a hat elemmel idevarázsoljuk kicsit az élmény elemek pozitivitását, amit más fürdõkben tapasztalhattak a vendégeink.
– A termál medencéknek javítjuk fokozatosan a burkolatát. Ezt megtesszük a gyerekmedencénél is, még május folyamán. Folytatjuk az öltözõknek a rendbetételét is. A hatósági elõírásoknak megfelelõen fogunk eljárni, tehát felújított mosdó helyiség fogadja majd a vendégeket – mondta.
– A 33-as medencének most történik a vízcseréje. Leengedtük a régi vizet, feltöltöttük új vízzel. Május legelejére gyönyörûen be fog állni ez a víz, és a szezonban fogadja a sportolni, fürdõzni vágyókat. Az 50-es medencének a munkálatai is befejezõ fázisukhoz értek, mire jön a szezon, ez a medence is készen áll a vendégek fogadására – sorolta.
Ahogy láttam, az üdülõházak belsõ festése is most fejezõdött be…
– Igen, de a külsõ festéssel is elkészülünk a szezon kezdetére. Rengeteg minden történt az üdülõházakban. Új ágyak, mikrohullámú sütõk, egyéb berendezési tárgyak érkeztek. Próbáljuk komfortossá tenni õket. Két szálon történik most már a melegvíz bevezetése is a házakba. Megmaradt a régi bojleres rendszer tartalékba, de központilag is el tudjuk látni a házakat melegvízzel, így a korábbi bizonytalanság, hogy a házakban nem volt mindig melegvíz, most megszûnik.
Térjünk vissza a gyerekmedencéhez, itt mi fog történni?
– A gyerekmedencénél három kis csúszda lesz, most készítjük elõ a talapzatát. A medence közepén billenõ vödrös élményelem fogja várni a gyerekeket, és egy permetkapu, ami folyamatosan, átívelve a medence fölött, vízpermetet fúj a gyerekekre. Bízunk benne, hogy a családok és a gyerekek nagyon fogják élvezni az új lehetõségeket.
Idén lesz-e nyári napközis tábor?
– Egyre több táborozó érkezik hozzánk. Az iskolai év vége felé közeledünk, még fog ezek száma gyarapodni, mind a sportolói, mind iskolás csoportok szintjén. Ezen kívül fontos tudnivaló, hogy mi is el fogjuk indítani a napközis Vízimanó tábort, ami már évek óta hagyományos. Szakavatott tanárokkal, sok programmal fogjuk várni a gyerekeket, reggeltõl délutánig foglalkoztatjuk õket, egészen az iskola befejezésétõl az utolsó vakációs napig. Javasoljuk a szülõknek, próbálják meg a Vízimanó tábort.
Kép és szöveg: D. M.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.