XVI. Kiséri Napok részletes programja

Az idei formabontó, egyben hagyományteremtő rendezvénysorozat május 5-én az internetes olimpiai kvízjátékkal vette kezdetét. A vetélkedő első fordulója május 12-én zárul.

Nagy szabású rajzversenyt is kiírtak a szervezők ebből az alkalomból, amelynek célja, hogy a gyerekek figyelmét az egészséges életmód felé irányítsa. A rajzverseny zárása azonban jóval túl ér a Kiséri Napok zárásán.

Május 7-én a kiséri óvodásokat lepi meg a szervező  Mosolygósabb Régióért Egyesület Olasz Etelka mesemondó, előadóművész Rózsa és Ibolya c. mesés játékával, amelynek keretében a gyerekek népdalokat is megismerhetnek.

A következő dátum május 9. A város egyetlen bölcsődéje részesül meglepetés műsorban. Kárász Eszter színművésznő és zenész társa Dalolka c. programjával lepi meg a kicsiket, játszanak velük csaknem egy órán át.
Mindkét program 10 órakor kezdődik.

A Família ABC (Nagyörvény u. legvége) parkolójába várják a kicsiket és nagyobbakat május 12-én szombaton 9.30 órára a Cók-Mók Társulat tagjai. Irány Meseerdő c. interaktív gyermekműsoruk számos meglepetéssel szolgál. Akik kitartanak, és követik a társulatot a Deka Élelmiszer Üzlet elé is, számos játék után méltóvá válhatnak akár a “Szentes Toldija” címre is, de legalábbis bekerülhetnek a “lovagrendbe.”A délelőtti játszóház program a Farkas Antal utcai bolt parkolójában kb. 10.15 órakor folytatódik.

Május 16-án a Szent Anna utcai óvoda egész napos programmal emlékezik meg a Madarak és Fák Napjáról. Jeles Zöld Napjuk keretében a természet értékeit és szeretetét erősítik az ovisokban.

Ám a nagyobbakra is gondoltak a szervezők. Május 17-én rendhagyó közgazdasági óra keretében Kánvási Katalin közgazdász, igazságügyi adó- és járulékszakértő a vagyonképzésről, a pénzügyi intelligenciáról ad át hasznos útavalót a Zsoldos Ferenc Szakközép és Szakképző Iskola diákjainak. A rendhagyó óra, gyakorlati példákkal illusztrálva, fél 8-kor kezdődik.

Május 19-én az egykori Háziipari Szövetkezet dolgozóinak találkozójára kerül sor. A szervezők még fogadják a jelentkezéseket a 06-20/9837-226 telefonszámon, vagy a visszhang@szentesinfo.hu e-mail címen. A találkozó 16.30 órakor kezdődik a Háziipari Szövetkezet egykori épületében.

A rendezvénysorozat május 20-án vasárnap zárul. A frissen felújított Farkas Antal utcai díszkútnál 9.30 órától ugyanis sor kerül a keresztrejtvény és rejtvényfejtő-versenyre.  A fejtörők szerelmeseit ide hívják a szervezők, a látványos és érdekes program legügyesebb felnőtt játékosai – az élményeken túl – igen hasznos és értékes díjakat is hazavihetnek a támogató Gyermely Zrt, a méltán közkedvelt Gyermelyi tésztafélék gyártója és forgalmazója jóvoltából.

Felhívjuk Olvasóink figyelmét, térjenek vissza később is, mert a programok száma időközben még gyarapadhat.

 

 

 

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.