Vagy örök barátság, vagy örök harag… – A szentesi Sinka Zsolt Deák Istvánnal rajtol a Budapest-Bamako Rallyn

Több mint 10 ezer kilométert kell teljesíteniük a január 14. rajt után, extrém, embert próbáló körülmények között. Január 7-én délután a szentesi Chicago étteremben beszéltek útjukról, várakozásaikról a sajtó képviselőinek.

A BM OKF Autósport TV csapatát Kőváry Barna autóversenyző mutatta be. A tapasztalt, évtizedes rallys múlttal rendelkező Deák István pilóta és az újonc erőművész Sinka Zsolt párosról úgy fogalmazott: vagy örök barátság, vagy örök harag fogja a verseny után összetartani, netán szétválasztani a két embert.
Deák István előzetesen elmondta:
Deák István 24 versenyző csapatról beszél, közöttük a 6. helyen tartja magukat esélyesnek.

Sinka Zsolt hozzá tette:
– Rekordkísérleteim során ismerkedtem meg a hasonló méretes autócsodákkal, mint a mostani közel 3 tonnás versenyautónk is, azonban Kőváry Barnának köszönhetően vághatok most neki ennek a versenynek. Jól tudom, olyan helyzetek várnak rám a Budapest-Bamako terep rallyn, amikor Deák István rallys és túzoltói tapasztalatai mellett az én erőm,  gyors reagáló képességem is szükséges.

Zsoltot három GPS segíti majd a navigálásban, bízik abban, hogy sikerül eligazodnia és megtanulni, hogyan legyen úrra az extrém helyzeteken. Zsoltot egyértelműen motiválja ez a teljesen másfajta kihívás, mert szívesen feszegeti szervezete tűrőképességének határait. Egyszerűen “meg kell csinálni!” – fogalmazott.

István számára pedig a legnagyobb hajtóerő februárban születendő gyermek, ezért nagyon kell sietniük, ha a kis jövevény érkezésére itthon szeretnének lenni. Az oda húsz, vissza hat napos táv lerövidítése érdekében értékesíteni szeretnék nagy értékű Ford Ranger versenyautójukat. Ha sikerül, repülővel térnek vissza. Így biztosan nem késik le a “trónörökös” megszületését.

A férfias kalandhoz viszik magukkal a teljes szerviz hátteret, egy-egy ládában a szükséges holmijukat, és ennyi. Mindösszesen négy nem túl nagy láda lesz ezekkel tele, útitársként.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.