Jótékony célú kórushangverseny

A Magyar Vöröskereszt helyi szervezete a Római Katolikus Egyházközséggel közös hagyományos jótékony célú kórushangversenyét a Szent Anna templomban december 11-én 15 órától rendezi. Köszöntõt mond dr. Végh Erika, a Caritas vezetõje. Belépõ nincs, az összegyûlt adományokat a szervezõk osztják szét a rászorulók között.

 KÖNYVTÁR

A Városi Könyvtárban december 12-én “Hogyan kapcsolódik a magyar irodalomhoz az emigráns írók tevékenysége 1956-1989-ig” címmel dr. Papp Erzsébet ny. gimnáziumi tanárnõ tart elõadást. 
Másnap folytatódik az “Évfordulók nyomában” c. elõadás sorozat. Lisztnek az egyházi zenéhez való viszonyáról beszél majd Nagy János ny. igazgató. Mindkét találkozó 18 órakor kezdõdik.

 A ROTARY NAPTÁRA

November 26-án nagy sikerrel rendezte meg a Szentes – Csongrád Rotary  Club jótékonysági bálját, amelynek közel 1 millió forintos bevételét fordíthatják karitatív céljaik megvalósítására.
A jótékony célú gyûjtõ program tovább folytatódik azért, hogy tehetséges, ám nehéz körülmények között élõ gyermekek tanulmányait ösztöndíjakkal támogathassák, valamint 2012-ben is megszervezhessék a határon túli magyar ajkú gyermekek táborozását Szentesen. További céljuk városunk  és Csongrád fõterén olyan képzõmûvészeti alkotás elhelyezése, amely a vakok és gyengénlátók tájékozódását segíti a településeken.
Elkészíttették fali naptárukat Szentes és Csongrád nevezetességeinek fényképével, amelyek 2000 Ft-os áron megvásárolhatók a könyvesboltokban, valamint a szervezet tagjainál s a rendezvényeiken, így pl. a jövõ hétvégén a Nagy Ferenc utcán, a sétálóutcában már hagyományosan megtartott, illetve Csongrádon a Feketevárnál a fõutcán rendezett forralt bor akció keretében is. Mindkét helyszínen szívesen látják az érdeklõdõ lakosokat.

VUKICS FÓRUM

“Magyarország elõre vagy hátra?” avagy a Magyar Közösségek Szövetsége a túlélésért címmel nemzetmenõ elõadásra és fórumra hívja térségünk lakosságát a Magyarok Szövetsége helyi szervezete. A nemzet jövõjére szövetséget kötött emberek sorsközössége december 14-én 18.30 órára hív minden a hazájáért felelõsséget érzõ honfitársat a szentesi Dózsa Ház Közösségi tér épületébe. Az elõadó és a közösségi fórumot vezeti Vukics Ferenc.

 KONCERT

A Zene – Világ – Zene koncertsorozatban december 16-án a nemzetközileg elismert Fool Moon vokálegyüttes a Capella estjére kerül sor a Lajtha László hangversenyközpontban. Jegyek elõvételben 1200, a koncert elõtt 1400 Ft-ért válthatók a helyszínen. A közönséget 19 órára várják.

 

MESTERSÉG CÍMERE

A Szegedi Tudományegyetem és a szentesi Koszta József Múzeum “Mesterségem címere” Régi korok kézmûvesemlékei a Koszta József Múzeum régészeti gyûjteményébõl címmel kiállítást rendez.

Az érdeklõdõket a múzeum Csallány Gábor Kiállítóhelyére hívja december 15-én 16.30 órára. A kiállítást dr. Révész László tanszékvezetõ docens nyitja meg. Bevezetõt Fogas Ottó megyei múzeumigazgató, köszöntõt  dr. Béres Mária szentesi múzeumigazgató mond. 15.45 órától egyetemi hallgatók tartanak bemutatót a Kiss Bálint Református Általános Iskola 6. osztályos tanulói számára.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.